Antena 3 CNN Actualitate Emil Boc compară criza provocată de coronavirus cu cea din 2010: "Criza de acum poate fi rezolvată. Avem o șansă la dezvoltare"

Emil Boc compară criza provocată de coronavirus cu cea din 2010: "Criza de acum poate fi rezolvată. Avem o șansă la dezvoltare"

Pe vremea când era premier, Emil Boc a decis scăderea drastică a pensiilor și a salariilor într-o perioadă în care România se confrunta cu o criză financiară uriașă.

Emil Boc compară criza provocată de coronavirus cu cea din 2010: "Criza de acum poate fi rezolvată. Avem o șansă la dezvoltare"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    24 Iun 2020   •   11:20

La momentul acela, în 2010, pensiile au scăzut cu 15%, iar salariile cu 25%.

Acum, după zece ani, Emil Boc a ajuns să dețină funcția de primar la Cluj, iar când își amintește de acea perioadă, mărturisește că nu credea că va rămâne în lumea politică. Totuși, s-a răzgândit pe parcurs, iar acum este unul dintre cei mai influenți membri ai PNL.

„În acel moment, nu credeam că voi mai rămâne în politică. Avem, eu şi preşedintele, o situaţie economică foarte grea de gestionat şi nu am avut altă variantă decât să luăm măsurile nepopulare”, a declarat Emil Boc, la Realitatea Plus.

Emil Boc: Criza de acum poate fi rezolvată mai ușor decât cea din 2010. Avem o șansă la dezvoltare

Fostul premier a făcut o comparație între criza de atunci și cea cu care se confruntă România acum, din cauza pandemiei de coronavirus. Boc spune că, atât țara noastră, cât și alte state din lume, vor reuși să traverseze mai ușor această criză.

„Criza de acum nu este una sistemică, ci una conjuncturală, care poate fi rezolvată. Un guvern inteligent poate gestiona bine ţara, pentru că există 33 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană. Avem o şansă la dezvoltare, să nu mai avem oameni care merg la cules de sparanghel în Germania, ci români care stau şi muncesc acasă”, a explicat fostul prim-ministru.

×
Subiecte în articol: Emil Boc România
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close