Antena 3 CNN Actualitate Eroul Zilei. Wake Up, platforma pentru susținerea drepturilor femeilor, devine o forță în România

Eroul Zilei. Wake Up, platforma pentru susținerea drepturilor femeilor, devine o forță în România

Eroul Zilei. Wake Up, platforma pentru susținerea drepturilor femeilor, devine o forță în România
Sursa foto: Sursă: Captură Antena 3
22 Noi 2019   •   13:42

Violenţa domestică rămâne una dintre marile probleme ale României. Bilanţul este cumplit: numai anul trecut, 200 de femei au fost ucise în bătaie, iar la fiecare 30 de secunde, o româncă este lovită de partenerul de viaţă.

Pentru femeile care au nevoie de ajutor, dar şi pentru cei preocupaţi de aceste cifre alarmante, s-a născut mişcarea Wake Up, prima platformă pentru susţinerea drepturilor femeilor în România. Şi pentru că se apropie Ziua Internaţională pentru Elimiarea Violenţei împotriva Femeilor, Wake Up organizează pe mâine, 23 noiembrie un eveniment menit să atraga atentia asupra acestui fenomen atât de grav.

Laura Albani, directorul Muzeului Tehnic din Bucureşti si Sonia Simionov, jurnalist Observator au povestit proiectul pentru Antena 3. 

„Dintodeuna femeia a fost într-un plan inferior bărbatului, de la abuzul verbal în trafic, când ți se spune „vai dragă mai bine mergi la cratiță”, până  la abuzul de acasă. Întodeauna noi ca femei trebuie să dăm și să înghițim. Nu cred că trebuie să mai facem asta. Este momentul în care ar trebui ca toate femeile și bărbații să spună stop acestui abuz, fie că este un atac verbal, fizic, care se petrece acasă, la servici sau oriunde în altă parte. Vreau să fiu alături de acele femei, chiar și dacă ele nu știu că sunt abuzate”, a explicat Laura Albani în platoul Antena 3. . 

„Facem apel către oameni, bărbați sau femei, copii, pentru că mâine este un eveniment frumos. Mâine, sâmbătă pe 23 noiembrie, la 12 fără un sfert așteptăm pe toată lumea la Cercul Militar pe Calea Victoriei, acolo unde avem mai multe surprize. Chiar dacă este vorba de un lucru extrem de urât, acestă violență care este și ilegală, noi trebuie să privim lucrurile cu pozitivitate. Mâine chemăm oamenii să scrie cu noi un mesaj împotriva violenței. Să participe la un flash mob. La 12 fix vom suna ceasurile ca un mesaj de trezire: Wake Up. Dacă nu aveți ceasuri, vă dăm noi. Am luat suficiente” a povestit Sonia Siminov. 

 

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close