x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2013. Rezolvă SUBIECTELE de la MATEMATICĂ

de O.P.   •   Antena3.ro   •   27 Iun 2013   •   10:56
EVALUAREA NAŢIONALĂ 2013. Rezolvă SUBIECTELE de la MATEMATICĂ 429
Proba de matematica, care este scrisă, a început la ora 9.00, după extragerea plicului cu varianta de subiecte, şi are durata de două ore.
MODEL de SUBIECTE ŞI BAREME de CORECTARE

Sălile în care se susţine examenul au fost, în prealabil, adaptate astfel încât elevii să fie aşezaţi câte unul în bancă, în ordine alfabetică. Pe uşa fiecărei săli a fost afişată lista nominală cu elevii, dar şi avertismentul prin care se anunţă că este strict interzis accesul cu materiale ajutătoare, mijloace electronice de calcul sau de comunicare.

Evaluarea lucrărilor este făcută de către doi profesori din unitatea respectivă de învăţământ, de regulă unitate şcolară cu personalitate juridică. În cazul în care nu există câte doi profesori la disciplinele la care se susţine evaluarea naţională, va fi solicitat un cadru didactic din cea mai apropiată unitate de învăţământ.

Evaluarea lucrărilor se face cu respectarea strictă a baremului unic de evaluare şi de notare, pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordându-se 90 de puncte pentru răspunsurile corecte şi complete şi 10 puncte din oficiu.

După evaluare, fiecare profesor stabileşte nota prin împărţirea la 10 a punctajului obţinut de elev, fără rotunjire şi o trece pe lucrare. În cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculează şi se trece pe lucrare nota finală, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori.

Rezultatele EVALUAREA NATIONALA 2013 vor fi afişate pe 29 iunie şi tot în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16-20. Rezolvarea contestaţiilor se va face între 30 iunie şi 2 iulie iar rezultatele finale după soluţionarea contestaţiilor vor fi făcute publice pe 3 iulie.

Notele obţinute la EVALUAREA NATIONALA 2013 vor conta la admiterea în liceu.

Pe 16 iulie va avea loc prima repartizare computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor iar afişarea rezultatelor va fi făcută pe 17 iulie. Între 17 şi 26 iulie se vor depune dosarele de înscriere la liceele unde elevii au fost repartizaţi.

sati