Antena 3 Actualitate Femeile care își doresc o sarcină, sfătuite să amâne până la sfârșitul crizei provocate de coronavirus

Femeile care își doresc o sarcină, sfătuite să amâne până la sfârșitul crizei provocate de coronavirus

de L.D.    |    18 Mar 2020   •   14:08
Femeile care își doresc o sarcină, sfătuite să amâne până la sfârșitul crizei provocate de coronavirus
Sursa foto: pixabay.com

Autoritățile avertizează femeile care au în plan o procedură de fertilizare în vitro să aștepte până trece criza provocată de coronavirus, deoarece virusul ar putea avea efecte negative asupra sarcinii.

Societatea Europeană pentru Reproducere Umană şi Embriologie a emis un raport în care sfătuiește toate cuplurile care iau în considerare un tratament de fertilizare să evite o sarcină pe perioada crizei provocate de pandemia de coronavirus

Deși reprezentanții Societății afirmă că nu există, până acum, dovezi puternice ale vreunul efect negativ al coronavirusului asupra sarcinii, susțin că femeile infectate cu COVID-19 pot naște prematur. 

Aceștia recomandă celor care au început deja procesul de fertilizare, să înghețe embrionii deja formați, ”ca măsură de precauție”.

„Sfătuim toți pacienții care doresc sau iau în considerare un tratament de fertilizare, chiar dacă nu îndeplinesc criteriile de diagnostic pentru infecția cu Covid-19, să evite o sarcină în acest moment”. 

”În cazul pacienților care au început deja tratamentul, vă recomandăm să luați în considerare congelarea embrionilor  pentru un transfer ulterior”, au mai declarat aceștia.

De asemenea, raportul recomandă femeilor însărcinate să nu călătorească în zone cu risc și să încerce să se autoizoleze, atât cât se poate, pentru a se proteja de virusul care le-ar putea dăuna. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close