Antena 3 CNN Actualitate Când se va încheia, de fapt, pandemia de coronavirus! Gates, Biden și Fauci avertizează

Când se va încheia, de fapt, pandemia de coronavirus! Gates, Biden și Fauci avertizează

Când se va încheia pandemia de coronavirus? O lume întreagă așteaptă răspuns la această întrebare, iar estimările în ceea ce privește ziua în care ne vom întoarce la normalitate sunt destul de diferite. Depinde pe cine asculți.

Când se va încheia, de fapt, pandemia de coronavirus! Gates, Biden și Fauci avertizează
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    19 Feb 2021   •   09:51

Experții în sănătate explică foarte clar că sfârșitul pandemiei ține strict de rata de vaccinare. În aceste condiții, Bloomberg anunță că viața va reveni la normal peste 7 ani, în cazul în care se menține ritmul actual de imunizare. Atât va dura până când 75% din populația lumii va fi vaccinată. De aceeași părere este și cel mai reputat expert în boli infecțioase din Statele Unite, Anthony Fauci, care spune că finalul pandemiei este direct influențat de numărul persoanelor care vor fi de acord să se vaccineze. 

Partea bună este lumina de la capătul tunelului, care, pot să vă spun, va deveni tot mai puternică în februarie, martie, aprilie. Răul va fi înlocuit cu binele. Cu toții sperăm că acest lucru va deveni posibil. 

Când vor trece aceste luni, vom avea destui oameni vaccinați astfel că ne vom putea gândi serios la revenirea la normalitate”, a declarat Anthony Fauci. 

Ținând cont de lucrul acesta, este foarte clar că unele țări vor face progrese mult mai rapid comparativ cu altele. Israelul, de exemplu, țara cu cea mai mare rată de vaccinare de pe întreg globul, va atinge ținta de vaccinare a 75% din populație în doar 2 luni. Asta, în vreme ce țara noastră, peste mai mult de 2 ani și jumătate, dacă se menține ritmul actual al vaccinării. 

Klaus Iohannis: În vara anului 2021

Mult mai optimist însă, președintele Klaus Iohannis, declara la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut că, în vară, vom scăpa de virusul care a dat o lume întreagă peste cap. 

Poate reușim până în vara anului următor să terminăm de tot cu această pandemie. Este un rezultat așteptat de mulți!”.

Joe Biden este optimist

Finalul pandemiei de COVID-19 este foarte aproape, și din perspectiva președintelui american, Joe Biden. 

"Cred că până la Crăciun vom fi într-o situaţie foarte diferită de cea din prezent. Într-un an, cred că vor fi mult mai puţini oameni care trebuie să poarte mască sau să de distanţeze social. 

Până la finalul lunii iulie vom avea peste 600 de milioane de doze suficiente pentru a vaccina fiecare american”, declara Joe Biden, cu doar o zi în urmă. 

Președintele american a spune, însă, că nu vrea să facă estimări care nu au legătură cu realitatea. Vaccinarea în Statele Unite este încă într-o etapă timpurie, astfel că situația epidemiologică nu are șanse să se îmbunătățească, cel puțin înainte de finalul acestui an. 

Directorul OMS: Sperăm să terminăm în mai puțin de 2 ani

Și directorul Organizației Mondiale a Sănătății s-a pronunțat cu privire la sfârșitul pandemiei. 

Sperăm să încheiem această pandemie în mai puțin de doi ani, mai ales dacă facem eforturi comune și suntem uniți cu toții la nivel mondial”, spune Tedros Adhanom.

Bill Gates: În cel mai bun caz, în anul 2022

Iar miliardarul Bill Gates desființează toate teoriile optimiste și avertizează că nu vom reveni la normalitate mai devreme de 2022.

Sfârșitul pandemiei, în cel mai bun caz, va fi anul 2022. Dar, în anul 2021, ar trebui să putem reduce cifrele (numărul infectărilor, n.red.), dacă adoptăm același mod de abordare la nivel global. 

Vestea bună este că avem tehnologia pentru fabricarea vaccinurilor”.

Astfel, mai devreme sau mai târziu va trece pandemia, dar va rămâne sărăcia, este avertismentul miliardarului. Această criză a dus omenirea cu 20 de ani în urmă, mai spune Bill Gates. 

×
Subiecte în articol: pandemie Klaus Iohannis
Parteneri
Ultimele imagini cu Stephan Pelger în viață: A băut 12 pahare de vin la o terasă
x close