Antena 3 CNN Actualitate Premierul Florin Cîţu, declaraţie neaşteptată: "Felicitări, BNR. Această decizie este dovada..."

Premierul Florin Cîţu, declaraţie neaşteptată: "Felicitări, BNR. Această decizie este dovada..."

Premierul Florin Cîţu a salutat, vineri, o decizie luată în aceeaşi zi de Banca Naţională.

Premierul Florin Cîţu, declaraţie neaşteptată: "Felicitări, BNR. Această decizie este dovada..."
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    15 Ian 2021   •   21:10

Este vorba despre reducerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,25 la sută pe an, de la 1,50 la sută pe an, începând cu data de 18 ianuarie 2021.

"Vești foarte bune pentru toată economia - dobânda de politică monetară a scăzut. Felicit BNR pentru decizia de a reduce dobânda de politică monetară de la 1.5% la 1.25%.

Prin această decizie banca centrală confirmă scăderea inflației pe termen mediu și lung. În același timp, această decizie reprezintă dovada că politica fiscală în România nu mai este un factor destabilizator în economie", a scris Cîţu pe Facebook.

 

Într-o mişcare neanticipată, BNR a anunţat, vineri, după şedinţa Consiliului de Administraţie, că a rata dobânzii de politică monetară scade de la 1,5% la 1,25% pe an începând cu data de 18 ianuarie 2021.

BNR a anunţat, de asemenea, reducerea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 0,75 la sută pe an, de la 1,00 la sută pe an, şi a ratei dobânzii aferente facilităţii de creditare (Lombard) la 1,75 la sută pe an, de la 2,00 la sută pe an.

Nivelurile actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei şi în valută ale instituţiilor de credit au fost păstrate.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu BNR
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close