Antena 3 CNN Actualitate Incendiu la metrou, între stațiile Piața Romana și Piața Universității! Călătorii au intrat în panică

Incendiu la metrou, între stațiile Piața Romana și Piața Universității! Călătorii au intrat în panică

O garnitură de metrou a luat foc, în urmă cu puțin timp, între stația Piața Romana și Piața Universității din Capitală.

Incendiu la metrou, între stațiile Piața Romana și Piața Universității! Călătorii au intrat în panică
Sursa foto: Facebook
de Mia Lungu    |    24 Mai 2022   •   09:01

Călătorii aflați în metrou au intrat în panică. Planul roșu de intervenție a fost activat, potrivit ISU București-Ilfov.

Update 10:10 - Traficul rutier este restricţionat între Piaţa Universităţii şi Piaţa Romană, ambele sensuri de deplasare şi pe bulevardul Lascăr Catargiu, dinspre Piaţa Victoriei către Piaţa Romană, pentru a permite intervenţia pompierilor la metrou.

"Având în vedere intervenţia pompierilor la staţia de metrou Piaţa Romană, Brigada Rutieră recomandă participanţilor la trafic să evite zona, să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri şi să circule cu prudenţă", informează Brigada Rutieră.

De asemenea, au fost aplicate restricţii de trafic şi din intersecţiile apropiate, pe străzile ce converg către bulevardul Gheorghe Magheru.

Update 09:45 - La stația de metrou Română se continuă intervenția pentru evacuarea călătorilor. La stațiile Victoriei și Universitate au fost evacuați toți călătorii.

Incendiul de la metrou a fost lichidat. Incendiul s-a manifestat la carcasa unei linii de metrou. Din vagoane au fost evacuate toate persoanele.

Știre inițială:

Stația de metrou Piața Universității a fost închisă. Oamenii nu mai sunt lăsați să coboare în subteran.

"Degajare de fum în subteran la stația de metrou Piață Română. În acest moment se realizează evacuarea călătorilor. A fost realizată deconectarea de la alimentarea cu energie electrică. Nu sunt victime. Acționează 8 autospeciale de stingere, SMURD, Detașamentul Special de Salvatori", a trasmis ISU.

"În urma informațiilor furnizate de dispeceratul Metrorex, este vorba de un incendiu produs la o ramă de metrou care are o defecțiune tehnică. Nu există flacără deschisă, doar degajări de fum. Se procedează la evacuarea călătorilor din rama de metrou.

Metroul este pe tunel, la o distanță de aprox. 20-30 m de peron. Din datele furnizate nu sunt victime. A fost întreruptă alimentarea cu energie electrică. Echipajele din cadrul ISUBIF sunt amplasate în zona stațiilor de metrou Romană, Universitate și Piața Victoriei", arată primul comunicat oficial în acest caz.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: metrou Piața Romană Piata Victoriei foc
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close