Antena 3 CNN Actualitate Firea, după ce Capitala a atins rata de infectare 3: "Scenariul roşu nu are cum să fie aplicat". Explicaţiile primarului Bucureştiului

Firea, după ce Capitala a atins rata de infectare 3: "Scenariul roşu nu are cum să fie aplicat". Explicaţiile primarului Bucureştiului

Primarul în funcţie al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, duminică, la Antena 3, că spitalele din subordinea Primăriei sunt pregătite să intre în scenariul roşu, dar susţine că populaţia Capitalei nu este cea la care se raportează autorităţile, ci una mult mai mare, astfel că rata nu ar fi de 3 la mie.

Firea, după ce Capitala a atins rata de infectare 3: "Scenariul roşu nu are cum să fie aplicat". Explicaţiile primarului Bucureştiului
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    18 Oct 2020   •   14:55

În plus, spune Firea, Bucureştiul nu poate intra încă în scenariul roşu, aşa cum arată datele, pentru că prefectul Capitalei este în concediu.

"Spitalele care sunt în subordinea Primăriei Capitalei au fost pregătite încă din martie şi sunt în continuare pregătite, şi cu medici şi asistenţi, de asemenea cu tratamentele necesare şi aparatura medicală.

De asemenea, avem un stoc considerabil de materiale sanitare şi de materiale de protecţie, deci suntem pregătiţi şi pentru această lună, dar şi până la sfârşitul anului, deci nu vor fi probleme cu aprovizionarea spitalelor din subordinea Primăriei Capitalei.

Firea: Spitalele sunt pregătite din martie

Spitalele sunt pregătite, cei 19 manageri de spital aproape că nu şi-au mai luat o zi liberă în această perioadă.

Dar se raportează în continuare a la o cifră care nu mai este reală, pentru că numărul de locuitori din Bucureşti nu mai este de 2,1 milioane de acum 10 ani, avem 3,5 milioane de cetăţeni care locuiesc zilnic, aşa că aceast raportare nu este corectă, comparativ cu numărul mult mai mare de locuitori din Capitală.

Sunt foarte multe persoane, şi nu doar tinere, care locuiesc în Bucureşti fără acte de identitate şi nici măcar nu au flotant (angajaţi în companii multinaţionale, bunici din alte judeţe veniţi să-şi crească nepoţii).

Firea: Acest scenariu roşu nu are cum să fie aplicat. Rata de infectare se raportează la o cifră depăşită de 10 ani

Acest scenariu roşu nu are cum să fie aplicat câtă vreme rata de infectare se raportează la o cifră care este depăşită de 10 ani. Nu spun că situaţia este roz, dar în niciun caz nu suntem la 3,02 la mie", a declarat Gabriela Firea, duminică la Antena 3.

În ceea ce priveşte întâlnirea şi decizia autorităţilor pentru intrarea, oficial, în scenariul roşu, primarul în funcţie al Capitalei spune că acest lucru nu este realizabil încă.

"Deciziile se iau la nivelul Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă care trebuie să fie convocat de prefectul Capitalei, care este în concediu", a explicat Firea.

Duminică, rată 3,02 de infectare în Capitală

Duminică, au fost înregistrate 3.920 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, şi 60 de oameni au murit.

Până duminică, 18 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 180.388 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, iar 5.872 de bolnavi au murit.

Ce restricţii se impun în Bucureşti, după depăşirea pragului de 3 infectări la 1.000 de locuitori

1. Masca, obligatorie în toate spaţiile publice

2. Şcolile intră în scenariul roşu, toate cursurile se ţin online

3. Restaurantele, teatrele şi cinematografele se închid

Sursa: Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea scenariu rosu coronavirus
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close