Antena 3 CNN Actualitate Un aparat dintr-o unitate viticolă ar putea fi folosit la depistarea coronavirusului

Un aparat dintr-o unitate viticolă ar putea fi folosit la depistarea coronavirusului

Un aparat din laboratorul Stațiunii de Cercetări Viniviticole Tg.Bujor din județul Galați poate depista noul tip de coronavirus. Este vorba despre un echipament care, până în prezent, a fost utilizat pentru identificarea virusurilor la vița de vie.

Un aparat dintr-o unitate viticolă ar putea fi folosit la depistarea coronavirusului
Sursa foto: pixabay.com
de L.D.    |    30 Mar 2020   •   10:00

Potrivit autorităților locale, au început deja demersurile necesare pentru ca aparatul din laboratorul unității viticole să fie mutat în cel al spitalului din oraș. Este vorba despre un aparat performant, fabricat în urmă cu 11 ani, care a fost utilizat doar pentru depistarea dăunătorilor din vița de vie. Ca să funcționeze, aparatul trebuie să fie reconfigurat și dotat cu kituri speciale de depistarea a coronavirusului.

„În laboratorul SCVV se află un aparat care a fost utilizat pentru depistarea virușilor la vița de vie. Acest Real-Time PCR poate fi configurat să identifice și virus COVID-19! Laboratorul spitalului din Tg.Bujor, prin Doamna Doctor și personalul de acolo, poate lucra cu acest aparat dacă: găsim să cumpărăm kiturile necesare acestor tipuri de analize și alte echipamente necesare și dacă se constată că putem folosi această aparatură în laboratorul spitalului”, a declarat primarul orașului Tg.Bujor, Laurențiu Gîdei.

Specialiștii au stabilit deja că aparatul poate fi utilizat la analizele pentru depistarea COVID-19.

„Aparatul este util în depistarea COVID-19. Nu contează proba de unde provine, plantă, om, animal. Se vor achiziționa kit-uri speciale pentru COVID-19 și apoi multă muncă”, a anunțat, pe Facebook, specialistul căruia i s-a cerut ajutorul pentru reconfigurarea aparatului.

Aparatul ar putea face primele analize pentru depistarea COVID-19 peste câteva zile, scrie Mediafax. 

×
Subiecte în articol: Galați coronavirus unitate viticola aparat

Antena 3 CNN

Antena 3 devine Antena 3 CNN | Moment istoric pe piaţa media din România

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close