Antena 3 CNN Actualitate Gheaţa a încremenit Dunărea şi ţine captive zeci de nave

Gheaţa a încremenit Dunărea şi ţine captive zeci de nave

Gheaţa care a încremenit şi Dunărea ţine captive zeci de nave. Dar şi pe oamenii din Delta Dunării. Localităţi întregi sunt în continuare complet rupte de lume. Iar traficul fluvial este aproape paralizat. Cei rămaşi fără provizii depind acum doar de  ajutorul armatei.

Gheaţa a încremenit Dunărea şi ţine captive zeci de nave
Sursa foto: Foto: telegraph.co.uk
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Feb 2012   •   20:14

În Mehedinţi, autorităţile locale se pregătesc pentru codul portocaliu de vreme rea care va intra în vigoare mâine seară. Dar greutăţile nu sunt doar pe uscat.

Mai precis, 82 de nave pe malul românesc sunt captive în sloiurile de gheaţă cu tot cu echipajul de bord. Li se adaugă alte 40 blocate pe malul sârbesc.

Iar necazurile vor fi şi mai mari atunci când vremea se va încălzi iar gheaţa se va rupe.

Însă până atunci, cele două maluri ale fluviului rămân în multe regiuni unite de un pod de gheaţă. În Delta Dunării, familiile izolate pe canalele blocate depind de ajutorul armatei. Remorcherul Grozavul îşi face cu greu loc printre bucăţile de gheaţă. Este vital însă pentru localnici. În aceste zile este singura lor sursă de provizii.

Şi pentru vecinii de la sudul Dunării gheaţa de pe fluviu ridică probleme. Autorităţile sârbe au solicitat ajutorul armatei pentru a detona podurile de gheaţă. Pentru localnici, însă, fluviul îngheţat rămâne un spectacol. Dovadă stau filmările de amator postate pe internet.

×
Subiecte în articol: Dunare
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close