Antena 3 CNN Actualitate Hepatocitoliza apare la peste 60% dintre pacienţi. Beatrice Mahler, despre sindromul inflamator care afectează atât bărbaţii cât şi femeile

Hepatocitoliza apare la peste 60% dintre pacienţi. Beatrice Mahler, despre sindromul inflamator care afectează atât bărbaţii cât şi femeile

Medicul Beatrice Mahler a discutat la Antena 3 despre hepatocitoliză, un sindrom inflalator care apare la nivelul ficatului, în rândul pacienţilor bolnavi de COVID-19.

Hepatocitoliza apare la peste 60% dintre pacienţi. Beatrice Mahler, despre sindromul inflamator care afectează atât bărbaţii cât şi femeile
Sursa foto: Agerpres
de Maria Zărnescu    |    08 Mar 2021   •   14:55

Institutul Marius Nasta din Capitală a rămas fără locuri în secţiile de ATI, iar managerul unităţii medicale, Beatrice Mahler, a anunţat că situaţia din unitatea medicală este una îngrijorătoare, având în vedere că tot mai mulţi pacienţi tineri se confruntă cu forme mai grave ale bolii.

"Locuri la ATI nu avem de câteva zile, fiecare loc care se eliberează se ocupă imediat, problema este extrem de serioasă în Secţia COVID, unde am rămas fără locuri şi a trebuit să suplimentăm numărul de paturi. Practic suntem în aceea perioadă traversată în luna noiembrie când încercam să găsim paturi pentru fiecare pacient cu insuficienţă respiratorie", a declarat Beatrice Mahler, la Antena 3.

Noua tulpină înregistrează un grad mare de contagiozitate

Mahler atrage atenţia asupra faptului că noua tulpină identificată în România are un grad mult mai mare de contagiozitate şi îndeamnă populaţia să respecte în continuare regulile. 

"Este vorba de o tulpină cu contagiozitate mare care se transmite foarte uşor, iar secundar avem un număr mare de cazuri la fiecare contact. Probabil că mobilitatea şi oboseala pe care o resimţim şi dorinţa de a reveni la o primăvară normală ne-a făcut să uităm de respectarea regulilor, dar din păcate ce vedem în spital nu aduce optimism", a mai explicat ea, în direct la Antena 3.

Hepatocitoliză, prezentă la peste 60% dintre pacienţii trataţi pentru COVID-19

Medicul Beatrice Mahler a explicat faptul că în cazul a 60% dintre pacienţii internaţi cu forme medii sau grave de boală manifestă un sindrom inflamator la nivelul ficatului.

"Am constatat la pacienţi, la peste 60%, un sindrom de hepatocitoliză, adică un sindrom inflamator intens care se manifestă printr-o reacţie importantă la nivelul ficatului (...) Este vorba despre un simtpom ce afectează la fel atât bărbaţii cât şi femeile", a declarat medicul Beatrice Mahler, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Beatrice Mahler COVID-19
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close