Antena 3 CNN Actualitate Primele imagini filmate de drona americană doborâtă de ruşi în Marea Neagră

Primele imagini filmate de drona americană doborâtă de ruşi în Marea Neagră

Armata SUA a publicat primele imagini filmate de drona americană doborâtă de ruşi în Marea Neagră.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Mar 2023   •   12:09

Centrul European de Comandă al Armatei SUA a publicat, astăzi, primele imagini filmate de drona americană doborâtă de ruşi în Marea Neagră.

Imaginile arată momentele în care cele două avioane Su-27 ale Forţelor Aeriene ale Rusiei au interceptat drona MQ-9 Reaper, care ar fi decolat din România.

Mai mult, Pentagonul a explicat că interceptarea dronei şi acţiunile piloţilor ruşi până în momentul în care drona a fost doborâtă au durat aproximativ 30-40 de minute.

De asemenea, pe imagini se vede şi momentul în care unul dintre avioanele ruseşti eliberează combustibil peste dronă.

Citeşte şi: Forțele SUA, răspuns exclusiv pentru Antena 3 CNN: "Drona zbura dintr-o locație nedezvăluită de pe Flancul Estic al NATO"

"Avem în faţă dovada angajamentului agresiv al avioanelor ruseşti în faţa unei drone absolut inofensive, o dronă care evolua într-un zbor de supraveghere, de culegere de informaţii şi imagini, care nu a provocat sub nicio formă aeronavele de luptă ale Rusiei, dimpotrivă, acestea au avut un angajament repetat timp de 30-40 de minute pentru doborârea acestei drone.

Absolut nimic raţional nu justifică comportamentul agresiv. Este un act de agresiune militară a Rusiei asupra unui obiectiv american şi lucrurile astea nu au cum să rămână fără consecinţă pentru că imaginile arată foarte clar cum avioanele Suhoi ale Rusiei au încercat cu disperare să doboare această dronă, întâi largând kerosen în proximitatea dronei, apoi lovind-o pentru că nu au reuşit să o doboare cu kerosen", a declarat Radu Tudor, jurnalist Antena 3 CNN şi analist militar.

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close