Antena 3 CNN Actualitate În premieră. Prea negru pentru România. Povestea românului care l-a cucerit pe Barack Obama

În premieră. Prea negru pentru România. Povestea românului care l-a cucerit pe Barack Obama

În premieră. Prea negru pentru România. Povestea românului care l-a cucerit pe Barack Obama
21 Mai 2017   •   20:31

A plecat din România comunistă după ce i s-a spus că e prea negru ca să apară la televizor și a ajuns în America liberă ca să fie premiat chiar de președintele Barack Obama.

Povestea lui Nicolae Feraru, care se recomandă cu mândrie "țigan lăutar" poate fi și un scenariu de film dar și o lecție de viață - despre talent, curaj, reușită și modestie. Un om care a cântat și pentru Ceaușescu, dar și pentru Obama, și la mese de săraci, dar și în campanii electorale de peste ocean.

Dar, în esență, Nicolae Feraru a rămas profund român. Și oriunde ar fi, cu oricine ar fi, el își cântă țara în care s-a născut.

Chicago i-a devenit repede ''acasă" cu arhitectura lui spectaculoasă și oamenii calzi care s-au îndrăgostit imediat de muzica lor.

''După ce am venit aici Obama a fost ales senator de Illinois. A fost o întrunire la nivel înalt și atunci l-am cunoscut prima oară pentru că a fost un om care a venit și a dat mâna cu mine și cu ceilalți băieți din orchestră. Am rămas impresionat'', povestește Nicolae Feraru momentul întâlnirii cu Obama.

 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close