Antena 3 CNN Actualitate Incredibil! Ce meserii a avut Ludovic Orban în tinerețe. Detaliul total neașteptat despre premierul cu tată maghiar

Incredibil! Ce meserii a avut Ludovic Orban în tinerețe. Detaliul total neașteptat despre premierul cu tată maghiar

Actualul premier al României, Ludovic Orban, nu a avut dintotdeauna tangențe cu lumea politică. Orban a absolvit Facultatea de Tehnologia Construcțiilor de Mașini din Brașov, deci are diplomă de inginer, obținută în anul 1988. În 1993 a făcut un prim pas care avea să-l conducă spre cariera politică de azi.

Incredibil! Ce meserii a avut Ludovic Orban în tinerețe. Detaliul total neașteptat despre premierul cu tată maghiar
de Gabriel Dano    |    13 Iul 2020   •   18:30

Ludovic Orban s-a născut în 1963, la Brașov, într-o familie multietnică, tatăl său era maghiar, iar mama româncă. După ce a absolvit Liceul „Andrei Șaguna” din Brașov, Orban a urmat cursurile Facultății de Tehnologia Construcțiilor de Mașini, de unde și-a obținut diploma de inginer.

În anul în care a absolvit Facultatea de Tehnologia Construcțiilor, actualul politician s-a angajat ca inginer stagiar la Izolatorul Târgu Secuiesc, unde a lucrat până în 1990. Apoi, în perioada 1990-1991, Ludovic Orban a lucrat ca inginer tehnolog la Tractorul Brașov.

Ludovic Orban a fost redactor la ziar

După o experiență de trei ani cu ingineria, Ludovic Orban s-a reprofilat și s-a angajat ca redactor la cotidianul Viitorul Românesc, unde a lucrat până în 1992.

Ludovic Orban avea doar 29 de ani când a intrat în politică. Era anul 1992, iar partidul era PNL- Aripa Tânără. Ulterior acesta a primit numele de Partidul Liberal ’93 (PL).

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Cătălin Cherecheş, adus în România!
x close