Antena 3 CNN Actualitate Inedit A supraviețuit scufundării Titanicului. După doi ani, ceva de-a dreptul incredibil i s-a întâmplat femeii

A supraviețuit scufundării Titanicului. După doi ani, ceva de-a dreptul incredibil i s-a întâmplat femeii

A supraviețuit scufundării Titanicului. După doi ani, ceva de-a dreptul incredibil i s-a întâmplat femeii
19 Apr 2018   •   13:29

Avea doar 25 de ani când Violet Jessop, o asistentă și stewardesă, s-a aflat printre cei 710 supraviețuitori ai scufundării Titanicului. Culmea, doi ani mai târziu, femeia se afla și la bordul surorii sale, Britannic, care la rândul său s-a scufundat.

Femeia a mărturisit că a supraviețuit celui de-al doilea naufragiu datorită faptului că nu s-a lovit la cap de elice datorită părului său.

„Am sărit în apă, dar am fost blocată sub corabie de care m-am lovit. Am scăpat, dar ani mai târziu am mers la doctor din cauza durerilor de cap, Medicul a decoperit că aveam o fractură de craniu”, a declarat femeia.  

Născută în Argentina din părinți irlandezi imigranți, Violet și-a dorit să devină stewardesă pentru White Star Line.

Culmea, în 1911, cu un an înainte de coliziunea Titanicului cu icebergul, Violet se afla la bordul vasului Olympic, care aparținea tot de linia Harland & Wolff și care s-a izbit de nava britanică HMS Hawke.

Anul următor, prietenii erau convinși că a lucra pe Titanic va fi „o experiență uluitoare”, deși ea avea rezerve, scrie belfasttelegraph.

 

×
Subiecte în articol: Titanic naufragiu
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close