Antena 3 CNN Actualitate Inedit Animalul periculos de care nu ştiai că trăieşte în România. Are nevoie de 1-2 kilograme de carne pe zi!

Animalul periculos de care nu ştiai că trăieşte în România. Are nevoie de 1-2 kilograme de carne pe zi!

Un animal periculos, care se hrăneşte cu 1-2 kilograme de carne pe zi, a fost surprins în Parcul Natural Apuseni.

Animalul periculos de care nu ştiai că trăieşte în România. Are nevoie de 1-2 kilograme de carne pe zi!
Sursa foto: pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Feb 2023   •   13:29

Râsul carpatin este un animal sălbatic pe cale de dispariţie, iar camerele video din Parcul Natural Apuseni dovedesc că acest prădător se ascunde în multe zone din România.

Toate speciile de râşi sunt carnivore, iar un adult are nevoie de 1-2 kilograme de carne pe zi.

Râsul vânează, în principal, iepuri, marmote, veverițe, șoareci și alte rozătoare, bursuci, păsări, oi, vulpi, mistreți, capre negre, căprioare sau cerbi.

La noi în ţară, râsul este răspândit mai ales în pădurile Carpaților Orientali, dar și în Munții Apuseni, fiind prezent pe lista animalelor protejate.

Citeşte şi: Broască cu greutate de record mondial, ucisă de autorități: "N-am văzut în viaţa mea ceva atât de mare"

Imagini spectaculoase din Parcul Natural Apuseni

În prezent, numărul râșilor din România este situat între 1.200 și 1.500, iar camerele montate în Parcul Natural Apuseni au surprins o femelă cu puii săi.

"Colegii noștri au identificat un exemplar de căprioară prinsă de către râs și au decis să monteze o cameră de monitorizare. În imagini se poate observa cum acest redutabil și discret prădător se hrănește câteva nopți la rând.

În primă fază cei doi pui, care au o vârstă de aproximativ 10 luni, doar asistă în timp ce mama mănâncă, după care sunt lăsați și ei să se apropie de pradă.

Le-au rămas doar două luni în care să deprindă și să învețe de la mamă abilitățile de a trăi pe cont propriu.

La final, ca orice felină, încearcă să își ascundă prada, acoperind-o cu frunze”, au scris cei de la Parcul Natural Apuseni, pe Facebook, potrivit click.ro.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close