Antena 3 CNN Actualitate Inedit „Aveam cinci ani, când tata plecase în satul vecin. Am decis să mă duc după el. Am ajuns la un pârâu pe care nu puteam să-l trec. Atunci, am văzut un bătrân. A venit, m-a luat de mână, parcă zburam. Mai târziu am aflat cine era”

„Aveam cinci ani, când tata plecase în satul vecin. Am decis să mă duc după el. Am ajuns la un pârâu pe care nu puteam să-l trec. Atunci, am văzut un bătrân. A venit, m-a luat de mână, parcă zburam. Mai târziu am aflat cine era”

„Aveam cinci ani, când tata plecase în satul vecin. Am decis să mă duc după el. Am ajuns la un pârâu pe care nu puteam să-l trec. Atunci, am văzut un bătrân. A venit, m-a luat de mână, parcă zburam. Mai târziu am aflat cine era”
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
19 Dec 2018   •   13:37

Îi plăcea să meargă peste tot cu tatăl său, dar într-o zi, acesta l-a lăsat acasă. Copilul de cinci ani a decis să se ducă după tatăl său.

Însă ceea ce a urmat este o adevărată minune. Și asta pentru că tânărul a fost ajutat să ajungă la destinație de un sfânt.

„Am luat-o pe scurtătură și, tot mergând, am ajuns într-un loc unde era un pârâu și unde curgea multă apă, fiindcă plouase mai înainte și așa mic cum eram nu aveam cum să-l trec singur dintr-o săritură. Stăteam, așadar, acolo și plângeam pentru că nu puteam trece dincolo.

Cum stăteam eu în starea aceea, am observat că pe celălalt mal era o biserică mică, a cărei ușă se deschise și a ieșit un bătrân, îndreptându-se spre mine. Purta un acoperământ gros de lână, care semăna cu mantia unui păstor simplu din munți, și pe cap avea un fes rotund și țuguiat. A venit lângă mine și îmi zice:

‒ Unde te duci, copile bun?

Îi răspund:

‒ Mă duc până în satul Tripotamo, să-l găsesc pe tatăl meu, pentru că a plecat și nu m-a luat cu el, deși eu voiam să mă ia…

‒ Știe mama ta că ai plecat de-acasă?

Îi zic:

‒ Nu!…

‒ N-ai făcut bine, îmi zice, că ai plecat de-acasă, fără să-i spui mamei tale. Copiii cuminți când pleacă de acasă își anunță mama. Acum o să te ajut să treci până în Tripotamo, dar altădată să nu mai faci!

Îmi amintesc că m-a luat de mână și parcă zburam, ne-am aflat dincolo de râul care era cu neputință pentru mine mai înainte să-l trec. M-a ținut de mână pe o distanță de 400-500 de metri. Am ajuns într-un loc unde satul se distingea clar, precum și biserica din sat. Mi-a zis:

‒ În biserica pe care o vezi se află în acest moment tatăl tău. Du-te și-l vei găsi.

Eu i-am mulțumit și i-am sărutat mâna, pentru că mama noastră ne învățase să-i respectăm pe cei mai bătrâni. După ce i-am sărutat mâna, m-a mângâiat pe cap și mi-a zis:

‒ Du-te cu binecuvântarea lui Dumnezeu! Și să nu uiți: când mai pleci de-acasă, să o anunți pe mama ta.

Mi-a repetat acest sfat, iar eu am început să cobor spre sat. Dar mai înainte de a începe târâș-grăpiș drumul, am vrut să-l mai văd o dată pe bătrânul care se presupunea că ar fi urcat să se întoarcă la locul unde l-am întâlnit. Am întors capul, dar nu l-am mai văzut: pur și simplu, dispăruse…Până azi îl consider pe Sfântul Spiridon protectorul meu”, scrie ortodoxia.me.

×
Subiecte în articol: copil gest incredibil
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close