x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

INCREDIBIL! De ce au capacele de pix o gaură în vârf! Explicația surprinzătoare!

de 27 Ian 2016   •   17:19
INCREDIBIL! De ce au capacele de pix o gaură în vârf! Explicația surprinzătoare! 72
Compania BIC - liderul pieței mondiale în producția de pixuri, brichete, lame de ras etc.) - a inventat soluția la o problemă aparent nu foarte gravă, în anul 1991. Ideea a fost preluată de toți marii producători, dar și de Chupa Chups.

Știți foarte bine că mulți adulți obișnuiesc să roadă capacele de pix atunci când încearcă să se concentreze sau să găsească o soluție la o problemă. Ei bine, copiii fac același lucru. Numai că, din neatenție, copiii mai și înghit capacele din greșeală.

Compania BIC s-a gândit să adauge o gaură in modelul capacelor de pix, tocmai pentru a permite inhalarea aerului până la sosirea medicilor. Asta în cazul în care capacul este înghițit și se blochează pe trahee.

Ați putea spune că este o soluție în lipsa unei probleme, doar că statisticile au arătat că numai în primul an de la implementare au fost salvate mai mult de 100 de vieți.

Institutul britanic de standarde în producție a adăugat soluția la lista recomandărilor pe piața producătorilor de pixuri. Marile companii au adoptat soluția BIC imediat, iar acum rar mai găsești pe piață un pix fără gaură în capac.

Iar dacă vă întrebați de ce și bățul acadelelor Chupa Chups are o gaură în vârf, răspunsul e același. În caz că este înghitit, orificiul te împiedică să te sufoci până la sosirea medicilor.
sati