Antena 3 CNN Actualitate Inedit Descoperirea care zguduie din temelii lumea creștină

Descoperirea care zguduie din temelii lumea creștină

Descoperirea care zguduie din temelii lumea creștină
Sursa foto: Foto: Pixabay
20 Iul 2017   •   13:01

Faimoasele mine de aur ale regelui biblic Solomon nu au existat niciodată, arată cele mai recente ipoteze ale oamenilor de știință. Potrivit cercetătorilor, povestea Regelui Solomon din Vechiul Testament a fost interpretată greșit, iar personajul cunoscut sub denumirea de Regele Solomon era, de fapt, un faraon egiptean, scrie The Independent. 

Ralph Ellis, autor și cercetător britanic, susține că povestea minelor de aur pierdute este „la fel de adevărată” precum cea a „fântânii tinereții”. Expertul a ajuns la această concluzie după ce și-a dedicat 20 de ani din viață cercetând viața Regelui Solomon.

„Vine un moment în viață în care trebuie să accepți că relatările din Biblie sunt fictive în mare parte. Cercetările mele arată că există o fărâmă de adevăr istoric, dar că în mare parte povestea este modificată”, a mai spus autorul britanic. 

Conform Bibliei, regele Solomon a fost cel de-al treilea rege al Israelului care a domnit acum mai bine de 3 000 de ani. Fiu al regelui David, Solomon a ramas in memoria colectiva a omenirii prin intelepciunea sa, splendoarea regatului sau, precum si datorita haremul sau care numara mii de femei. In timpul domniei sale, Solomon ar fi acumulat o bogatie imensa din comert si minerit. O parte din banii obtinuti ar fi fost folositi de regele evreu pentru construirea marelui templu din Ierusalim, alaturi de palatul sau personal.

Arheologii si vanatorii de comori au cautat aceste mine timp de zeci de ani, animati de nuvela scriitorului victorian Rider Haggard, conform careia minele regelui Solomon ascundeau zacaminte de aur si diamante. Insa acestea contineau doar zacaminte de cupru, un metal foarte valoros la acea vreme.
 

×
Subiecte în articol: Biblie
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close