Antena 3 CNN Actualitate Inedit Îi murise soțul de ani întregi, dar femeia din județul Caraș-Severin ascundea un secret teribil. Într-o zi, s-a aflat adevărul. Este cumplit ce i se întâmplase în tot acest timp (VIDEO)

Îi murise soțul de ani întregi, dar femeia din județul Caraș-Severin ascundea un secret teribil. Într-o zi, s-a aflat adevărul. Este cumplit ce i se întâmplase în tot acest timp (VIDEO)

Îi murise soțul de ani întregi, dar femeia din județul Caraș-Severin ascundea un secret teribil. Într-o zi, s-a aflat adevărul. Este cumplit ce i se întâmplase în tot acest timp (VIDEO)
Sursa foto: Foto: captura TVR
20 Noi 2018   •   09:23

Valea Caraşului este o zonă de interferenţe ce face legătura între Banatul de câmpie şi cel montan.

Aflată în judeţul Caraş - Severin această zonă deluroasă devine celebră în Europa secolului XVIII, după ce apar în documentele vremii apar informaţii că satele ar fi bântuite ba de strigoi, ba de vampiri.

Ca parte a Imperiului Habsburgic, în Banat administrația era formată din oficiali trimiși de la Viena. Aceștia întocmesc și trimit către curtea imperială rapoarte în care descriu amănunțit cazurile de vampirism descrise de localnici. Primul caz este consemnat în 1725, iar 30 de ani mai târziu, împărăteasa Maria Tereza adoptă o poziție fermă, iar printr-un edict interzice practicile magice postume.

La mai bine de 250 de ani de la ordinul Mariei Tereza, în Valea Carașului sunt încă păstrate povești interesante despre strigoi și vampiri. În același timp, în această zona sunt încă practicate ritualuri străvechi, scrie TVR.

Ultimul caz despre care se știe în localitatea Ilidia este cel al unei femei, căruia îi murise soțul. Ani întregi bărbatul continua să-și bântuie soția și o chinuia.

Lumea zicea că toate aceste vizite nu i-au făcut bine. Iar starea ei de sănătate s-a deteriorat rapid. Stătea doar în pat, slăbise mult și nu mai putea face nimic.

La un moment dat femeia bântuită de soț s-a mutat de acasă și s-a dus să stea cu copiii ei. Când s-a întors acasă, femeia a povestit că bărbatul a trecut din nou pragul casei. A început să spună rugăciuni, iar „strigoiul” s-a transformat în arici cu botniță de câine, pe care l-a dat afară din casă.

×
Subiecte în articol: secret fantoma
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close