Antena 3 CNN Life Oameni #cycletheamericas - Românul care traversează Americile pe bicicletă a ajuns pe cel mai înalt vulcan al Americii de Nord

#cycletheamericas - Românul care traversează Americile pe bicicletă a ajuns pe cel mai înalt vulcan al Americii de Nord

#cycletheamericas - Românul care traversează Americile pe bicicletă a ajuns pe cel mai înalt vulcan al Americii de Nord
Sursa foto: Foto: VideoNews
10 Apr 2016   •   14:25

Românul care traversează Americile pe bicicletă a ajuns în capătul sudic al Mexicului. Radu Păltineanu a pedalat peste 10.000 de kilometri şi a escaladat, în doar două zile, unul dintre cele mai înalte vârfuri vulcanice din lume, muntele Orizaba.

Drumul a fost plin de peripeţii, povesteşte românul pe blogul său. Mai are însă aproximativ 14.000 de kilometri de parcurs până în cel mai sudic oraş din lume.

După ce a călătorit peste 10.000 de kilometri pe bicicletă, Radu Păltineanu a escaladat cel mai înalt vârf vulcanic din America de Nord. Era una dintre ambiţiile românului în vârstă de 26 de ani. Alături de un prieten britanic, Radu a ajuns în vârful muntelui Orizaba în doar două zile.

Reuşita a fost cu atât mai mare cu cât, până să ajungă în vârful muntelui, Radu a trecut printr-o serie de peripeţii. I-a fost furat telefonul mobil, a fost cât pe ce să fie muşcat de un şarpe veninos şi a fost cazat o noapte într-o celulă a poliţiei. Agenţii mexicani au fost şi cei care l-au ajutat să găsească echipamentul pentru escaladarea muntelui. După ascensiune, românul şi-a continuat drumul către graniţa cu Guatemala.

După ce va pedala peste 24 de mii de kilometri şi va trece prin 14 ţări din America de Nord, America Centrală şi America de Sud, Radu va avea ca destinaţie finală Ushuaia. E considerat cel mai sudic oraş de pe planetă, în Argentina. Va ajunge acolo după 9 luni de pedalat.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close