Antena 3 CNN Life Oameni #cycletheamericas - Un român va traversa Americile pe bicicletă. Va străbate 24.000 de kilometri

#cycletheamericas - Un român va traversa Americile pe bicicletă. Va străbate 24.000 de kilometri

#cycletheamericas - Un român va traversa Americile pe bicicletă. Va străbate 24.000 de kilometri
27 Iul 2015   •   12:40

Expediția #cycletheamericas este un proiect solo de traversare pe bicicletă în premieră națională a celor două Americi de la nord la sud. Radu Păltineanu şi-a propus să fie primul român care traversează în întregime pe bicicletă cele două Americi din punctul cel mai nordic al șoselei panamericane, localitatea Deadhorse din apropierea golfului Prudhoe, până în localitatea cea mai sudică a Americii de Sud, Ushuaia în Argentina.

Scopul expediției: traversarea de la nord la sud a celor două Americi, din apropierea golfului Prudhoe din Alaska, SUA până în Ushuaia, Argentina.
Ruta: Deadhorse, Alaska - Ushuaia, Argentina
Distanța: 24.000 km
Plecarea: 1 august 2015 (28 iulie 2015 orele 10:00 din București)
Punctul de plecare: Deadhorse, Alaska
Punctul de sosire: Ushuaia, Argentina
Alte provocări:
- 2 ascensiuni spectaculoase pe cele mai înalte vârfuri vulcanice ale Americii de Nord, respectiv de Sud, vârfurile vulcanice Orizaba (5638 m) și Oyos del Salado (6893 m)
- traversarea Statelor Unite pe șoseaua off-road "The Great Divide" (4418 km)

"Americile de Nord și Sud găzduiesc printre cele mai sălbatice zone ale lumii, de o rară frumusețe. Marea parte a locurilor prin care urmează să trec pe două roți sunt regiuni nepopulate. Așadar în afară de performanța de a deveni primul român care reușește traversarea în întregime a Americilor pe bicicletă, unul din scopurile acestui proiect este acela de a aduce în atenția publicului român atât frumusețile naturale ale celor două Americi, cât și diversitatea culturală a țărilor prin care urmează să trec.

Prin forța exemplului personal, enduranță și determinarea de a duce acest proiect la bun sfârșit încerc să încurajez mersul pe bicicletă și ciclo turismul în România. Totodată prin acest proiect doresc să sensibilizez și autoritățile locale românești în vederea construirii de piste adecvate pentru bicicliștii din marile orașe din România", scrie Radu Păltineanu pe blogul personal.

Antena3 şi Antena 1, parteneri media oficiali ai expediţiei, vor difuza ştiri despre pregătirea expediţiei, desfăşurarea acesteia şi ori de câte ori se ating puncte cheie din traseu şi la sfârşitul acesteia. 

Traseul expediţiei poate fi urmărit pe această hartă interactivă.



Despre Radu
Român-canadian, alpinist, cicloturist și blogger, Radu este mai presus de toate un pasionat al aventurii și călătoriei. Dacă în 2013 traversa în echipă mare parte a Scandinaviei și Europei de Est pe bicicletă (peste 2,400 de km) pentru a trage un semnal de alarmă în privința proiectului minier propus la Roșia Montană, anul ce a urmat acesta a decis să traverseze întreaga Europa și Asie centrală cu autostopul. Cu ocazia încheierii expediției de peste 14,000 de km parcurși cu autostopul de la Paris la Teheran în Iran, Radu organizează și o ascensiune pe vârful Damavand (5671 m), cel mai înalt vârf vulcanic al Asiei, începând astfel proiectul "7 Volcanic Summits". În 2015, Radu și-a propus un proiect și mai ambițios, și anume să fie primul român care traversează cele două Americi pe bicicletă, din Alaska până în sudul Argentinei. Pe scurt, asta înseamnă 24,000 de km de pedalat, 14 țări și o mare de pustietate. Mai mult, în cadrul aceleiași expediții Radu are în plan și două ascensiuni spectaculoase, pe cel mai înalt vârf vulcanic al Americii de Nord, vf. Orizaba (5638 m), respectiv pe cel mai înalt vârf vulcanic al Americii de Sud, vf. Oyos del Salado (6893 m).

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close