Antena 3 CNN Life Oameni Eroul zilei: salvatoarea păsărilor rănite

Eroul zilei: salvatoarea păsărilor rănite

Eroul zilei: salvatoarea păsărilor rănite
22 Mar 2017   •   16:09

Şi-a dedicat viaţa protejării berzei albe şi şi-a transformat sera de legume într-un adăpost de iarnă pentru cele care n-au putut să migreze. La 32 de ani a pus baza singurului loc din ţară în care păsările rănite pot ierna. Iar pentru salvarea lor a înființat chiar și o asociație pe care o şi conduce - „Prietenii berzelor".  Munca nu este deloc ușoară. Au fost momente când tânăra a parcurs și sute de kilometri pentru a le ajuta și a le aduce în adapost. Multe au avut fractură de stern, femur, prinse de câini, cu aripile tăiate sau frânte. Miruna Griţu, eroul nostru de astăzi..

Miruna Grițu declară că toate despărțirile legate de păsările sale lasă un gol, dar înțelege că nu în captivitate este viața lor, ci în natură. Iar momentul în care vezi aripile întinse după ce știi că acolo a fost o problemă este atât de frumos încât nu poate fi descris în cuvinte.
Locuințele micilor viețuitoare sunt supraveghete de o cameră web, iar imaginile sunt redate pe site-ul eroinei noastre prieteniiberzelor.ro

 

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close