Antena 3 CNN Life Oameni Eroul zilei. Scriitorul Dinu Săraru revine în atenţia publicului cu un roman uriaș din culisele Teatrului Mic

Eroul zilei. Scriitorul Dinu Săraru revine în atenţia publicului cu un roman uriaș din culisele Teatrului Mic

Eroul zilei. Scriitorul Dinu Săraru revine în atenţia publicului cu un roman uriaș din culisele Teatrului Mic
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    24 Feb 2017   •   12:06

Patru filme au fost făcute după romanele lui, iar acum, la 85 de ani, a lansat o nouă carte. Scriitorul Dinu Săraru revine în atenţia publicului cu o poveste-metaforă: „Ura din ochii vulpii”.

„Ura din ochii vulpii” este titlul romanului cu puternice accente biografice şi în care scriitorul vorbeşte despre perioada când a fost directorul Teatrului Mic.

La lansare i-au fost alături zeci de prieteni - oameni de cultură, scriitori dar şi actori.

Dinu Săraru a devenit cunoscut publicului larg datorită romanului „Niște țărani”, dar și a trilogiei „Carnavalul cătușelor - Ultimul bal la Șarpele Roșu”.

După romanele lui au fost făcute patru filme şi patru piese de teatru. Spectacolul „Nişte ţărani” - scenariul şi regia Cătălina Buzoianu - s-a jucat nouă ani cu casa închisă la Teatrul Mic şi în teatrele naţionale din Timişoara, Cluj şi Iaşi. Maestrul a condus Teatrul Mic timp de 13 ani, a creat „Teatrul Naţional de televiziune”, Teatrul Foarte Mic, dar a fost şi director general al Teatrului Naţional I.L.Caragiale între anii 2000-2004.

×
Subiecte în articol: erou Eroul Zilei previziuni
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close