Antena 3 CNN Life Oameni Regele Mihai a murit! Vezi un reportaj În premieră despre ceremoniile organizate la Londra în cinstea MS Regele Mihai I

Regele Mihai a murit! Vezi un reportaj În premieră despre ceremoniile organizate la Londra în cinstea MS Regele Mihai I

Regele Mihai a murit! Vezi un reportaj În premieră despre ceremoniile organizate la Londra în cinstea MS Regele Mihai I
Sursa foto: Foto: In premiera
05 Dec 2017   •   13:28
REGELE MIHAI A MURIT în cursul zilei de marți, la vârsta de 96 de ani. În luna noimebrie, starea generală a Regelui Mihai s-a agravat, iar acesta prezenta o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenței.   
 
REGELE MIHAI A MURIT! Majestatea Sa Regele Mihai I a fost ultimul monarh supraviețuitor din perioada interbelică și cel mai în vârstă dintre cei trei șefi de stat supraviețuitori din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. DIn păcate, el s-a stins din viață la vârsta de 94 de ani.

REGELE MIHAI A MURIT! Redăm mai jos un reportaj realizat de echipa În Premieră cu Carmen Avram în 2012, așa cum a fost el prezentat la vremea respectivă.

-------------


Aristocraţia britanică l-a celebrat pe unul dintre românii pe care îi cinsteşte şi îi admiră cel mai mult, Regele Mihai I. El este singurul monarh în viaţă deţinător al Ordinului Victorian, pe care l-a primit chiar de la Regele George al VI-lea.

Avea doar 16 ani când a primit una dintre cele mai importante decoraţii ale Casei Regale Britanice, el reprezentând atunci România la încoronarea regelui George al VI-lea.

După 75 de ani, Regele Mihai s-a întors la curtea Elisabetei a II-a pentru a fi celebrat. La ceremoniile organizate în cinstea lui la Londra s-a vorbit mult despre România, iar aristocraţia britanică s-a înclinat cu respect în faţa celui care ne-a reprezentat.

 

 

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close