Antena 3 CNN Life Oameni Un erou în viață. Povestea impresionantă a unui român care merită tot respectul nostru

Un erou în viață. Povestea impresionantă a unui român care merită tot respectul nostru

Un erou în viață. Povestea impresionantă a unui român care merită tot respectul nostru
Sursa foto: Foto: Facebook/ MApN
24 Oct 2017   •   16:53

Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale prezintă pe contul oficial de Facebook al instituției povestea impresionantă de viață a unui veteran de război în vârstă de 102 ani. 

„O poveste de 102 ani pentru un veteran de război născut într-o zi a sacrificiului și a recunoștinței, de 25 octombrie, Ziua Armatei României.
Veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial, stimabilul domn Radu Moise împlinește mâine, într-o zi atât de specială pentru istoria neamului românesc, venerabila vârstă de 102 ani. I-am fost alături și de această dată, mai mulți și în frunte cu ministrul apărării naționale Mihai Fifor.

Nu sunt cuvinte care să exprime recunoștința noastră pentru acești Eroi încă în viață, dar putem să-i urăm cu toții un sincer la mulți ani și să ne rugăm ca în anul următor, de Ziua Armatei României, să-i putem transmite, cu același respect nemărginit, urările noastre de bine și mulțumiri pentru tot ceea ce numim astăzi România noastră.

Războiul l-a găsit Constanța, fiind în perioada de instruire inițială, cu o unitate de artilerie antiaeriană. În perioada 1942-1945, venerabilul nostru veteran și-a făcut datoria față de România în cadrul Regimentului 1 Artilerie, având gradul de caporal și funcția de comandant de tun.

Veteranul nostru a fost căsătorit 86 de ani, din 1937 și până în 2009 când a rămas văduv, fiind tată a trei copii, bunic pentru doi nepoți și străbunic pentru trei strănepoți.

În semn de apreciere și respect pentru sacrificiul făcut sub Drapelul României, veteranul de război Radu Moise a fost decorat cu Medalia ”Crucea comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial, 1941-1945”.

La cât mai mulți ani sănătoși, domnule Radu Moise! Avem onoarea să vă salutăm!”

×
Subiecte în articol: Ministerul Apararii
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close