Antena 3 CNN Actualitate ONU avertizează că aproape 5 miliarde de oameni vor fi afectați de o lipsă a resurselor de apă, până în 2050 

ONU avertizează că aproape 5 miliarde de oameni vor fi afectați de o lipsă a resurselor de apă, până în 2050 

ONU avertizează că aproape 5 miliarde de oameni vor fi afectați de o lipsă a resurselor de apă, până în 2050 
19 Mar 2018   •   15:50

Conform unui raport al Națiunilor Unite, mai mult de 5 miliarde de oameni ar putea fi afectați de o lipsă a resurselor de apă până în 2050, din cauza încălzirii globale, a unei cereri prea mari de resurse și a poluarii.  

Cererea globală a crescut de șase ori în ultimii 100 de ani și continuă să crească la o rată de 1% în fiecare an. Aceste numere sunt alarmante deoarece până în 2050 se estimează că populația mondială va ajunge între 9,4 miliarde și 10,2 miliarde (în creștere de la 7,7 miliarde față de astăzi), cu două din trei persoane locuind în zonele urbane. Această creștere rapidă a populație va duce la o cerere crescută de apă. 

Principalele cauze ale lipsei de apă vor fi secetele și poluarea resurselor. Cele mai afectate zone de secetă vor fi Mexic, vestul Americii de Sud, sudul Europei, China, Australia și Africa de Sud, unde precipitațiile vor scădea cu mult în urmatorii ani. 

Conform raportului anual al apei efectuat de ONU, o schimbare pozitivă ar fi posibilă, dacă s-ar folosi mai multe soluții naturale, bazate pe resursele pământului, decât pe fier și beton.

Sursă: The Guardian 
  

×
Subiecte în articol: incalzirea globala
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close