Antena 3 CNN Actualitate Ion Țiriac plătește 100.000 euro în fiecare lună pe o plăcere la care nu renunță

Ion Țiriac plătește 100.000 euro în fiecare lună pe o plăcere la care nu renunță

Ion Țiriac scoate lunar din buzuar, doar pentru o mare pasiune, suma de 100.000 de euro. Mai exact, banii sunt utilizați pentru întreținerea colecției personale de avioane.

Ion Țiriac plătește 100.000 euro în fiecare lună pe o plăcere la care nu renunță
de Georgiana Adam    |    23 Ian 2021   •   17:50

Miliardarul deține o companie aviatică privată, fiind unicul operator charter de pe piața românească, specializat în servicii VIP și călătorii în interes de afaceri. Țiriac deține trei avioane și un elicopter, a căror valoare totală este etimată la 120 de milioane de euro. Totodată, omul de afaceri dispune și de o bază fixă, dar și de un terminal propriu.

Țiriac își pilotează singur avioanele, pentru că deține un brevet de foarte mulți ani. A fost pilot chiar și pentru Simona Halep. Miliardarul se laudă cu cel mai performant avion existent în România, un Bombardier G5000, pe care l-a achiționat cu suma de 30.000.ooo. Aeronava are o autonomie de zbor de aproape 11.000 de kilometri și atinge 900 de km/h.

Aeronavele lui Țiriac au nevoie și de alte măsuri de întreținere.  Astfel, la un calcul estimativ, Ion Țiriac a plătit, în perioada pandemiei, aproximativ 100.000 euro pe lună pentru plătirea angajaților, precum și a operațiunilor de întreținere a hangarelor și a aeronavelor, scrie playsport.ro.

×
Subiecte în articol: Ion Tiriac
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close