Antena 3 CNN Actualitate Județul din România în care masca devine obligatorie și pe stradă! Alte noi reguli trebuie respectate de acum! Se revine la starea de urgență

Județul din România în care masca devine obligatorie și pe stradă! Alte noi reguli trebuie respectate de acum! Se revine la starea de urgență

Purtarea măştii devine obligatorie pe străzile din Iaşi. Este una dintre măsurile impuse de autorităţile judeţene după creşterea numărului de infecţii cu SARS-CoV-2 şi pentru a evita carantinarea oraşului.

Județul din România în care masca devine obligatorie și pe stradă! Alte noi reguli trebuie respectate de acum! Se revine la starea de urgență
Sursa foto: Hepta
de Maria Sabu    |    25 Iul 2020   •   13:00

Alte reguli care amintesc starea de urgenţă sunt triajul la intrarea şi accesul a maximum 100 de persoane în pieţe şi dezinfectarrea spaţiilor publice pe timp de noapte.

Autoritățile din Iași reintroduc o parte din regulile stării de urgență, din cauza numărului în creștere de infectări cu noul coronavirus, și anume să evite aglomerările din piețe sau mijloacele de transport în comun, iar masca de protecție vă fi obligatorie chiar în aer liber.

Ce reguli trebuie să respecte ieșenii

Autoritățile spera că aceste măsuri să limiteze numărul de infectări în încercarea de a evita o intrarea a întregului municipiu în carantină. De asemenea, se vă lua temperatura oamenilor la intrarea în piață, iar numărul de persoane care vor putea intra în perimetrul pieței vă fi limitat la 100.

Mai mult, sunt reguli noi și pentru comercianți, și se reia dezinfectarea străzilor pe timp de noapte. Vârstnicii li se recomanda să evite ieșirile din casa, cautandu-se soluții pentru a fi ajutați.

×
Subiecte în articol: Iași mască
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close