Antena 3 CNN Actualitate Jurnalista Emilia Şercan, dezvăluiri explozive: Rectorul Academiei Forțelor Aeriene Brașov ar fi devenit conferențiar făcând fals în acte

Jurnalista Emilia Şercan, dezvăluiri explozive: Rectorul Academiei Forțelor Aeriene Brașov ar fi devenit conferențiar făcând fals în acte

Jurnalista Emilia Șercan, cunoscută pentru investigațiile privind plagiatele în rândul înalților demnitari, dar și pentru semnalarea unor derapaje din mediul academic, a făcut noi dezvăluiri despre cum ar fi obţinut Gabriel Răducanu un post de conferențiar în universitatea pe care o conduce, fără să îndeplinească criteriile prevăzute de lege.

Jurnalista Emilia Şercan, dezvăluiri explozive: Rectorul Academiei Forțelor Aeriene Brașov ar fi devenit conferențiar făcând fals în acte
de Georgiana Adam    |    16 Noi 2020   •   22:45

Jurnalista Emilia Șercan a postat, luni, pe reţelele de socializare succesiunea evenimentelor prin care rectorul Academiei Forțelor Aeriene Brașov, ar fi devenit conferențiar fără a îndeplini criteriile legale.

“Rectorul Academiei Forțelor Aeriene din Brașov, generalul de flotilă aeriană Gabriel Răducanu, a obținut un post de conferențiar în universitatea pe care o conduce fără să îndeplinească criteriile prevăzute de lege.

Succesiunea lucrurilor a fost așa: mai întâi Răducanu a fost ales rector, iar apoi i s-a scos un post de conferențiar la concurs”, a spus jurnalista Emilia Șercan în postarea de pe Facebook.

Standardele minimale necesare și obligatorii –  precizează că un candidat trebuie să aibă „minim 3 cărți, din care 2 unic autor”.

Pentru postul de conferențiar – prevăzut în anexa 26 aferentă Comisiei de Științe militare din Ordinul de Ministru nr. 6.129/2016, care include standardele minimale necesare și obligatorii – se precizează că un candidat trebuie să aibă „minim 3 cărți, din care 2 unic autor”, notează pressone.ro

“Cum nu îndeplinea criteriile, le-a umflat cât a putut pentru a le da o aparență de legalitate. În 2017, anul când a fost numit rector, Răducanu a publicat o carte și a scris încă una, care a apărut în ianuarie 2018, a publicat un capitol de carte, 10 articole și a devenit membru într-un proiect de cercetare științifică.

Vă întrebați cum a fost posibil să se întâmple toate astea? A fost pentru că Sistemul s-a împins și l-a susținut”, a mai precizat jurnalista Emilia Șercan în postarea de pe Facebook.  

Patru dintre cei cinci membri ai comisiei de concurs care a validat candidatura lui generalului de flotilă aeriană Gabriel Răducanu sunt profesori la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP).

“Cum în România impostura și incompetența sunt promovate și răsplătite, în decembrie 2018, la numai un an după ce a ajuns rector și conferențiar, Gabriel Răducanu a fost înaintat la gradul de general de flotilă aeriană”, a mai precizat Şercan în postarea de pe Facebook.

Jurnalista Emilia Șercan: Rectorul obține un post de conferențiar făcând fals în acte

“Academiei Forțelor Aeriene este singura instituție din țară unde sunt pregătiți piloții militari de avioane și de elicoptere, iar în această universitate rectorul obține un post de conferențiar făcând fals în acte.

Vă întrebați, poate, ce o fi cu teza de doctorat a generalului Gabriel Răducanu? Vă spun eu: nu se simte bine”, a conchis jurnalista Emilia Şercan în postarea de pe Facebook.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close