Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Acuzaţii grave la adresa unui procuror DNA. Soţia unui condamnat: "Soţul meu e în puşcărie ilegal"

Acuzaţii grave la adresa unui procuror DNA. Soţia unui condamnat: "Soţul meu e în puşcărie ilegal"

Acuzaţii grave la adresa unui procuror DNA. Soţia unui condamnat: "Soţul meu e în puşcărie ilegal"
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
21 Feb 2017   •   21:25

Cazul procurorului Negulescu este departe de a fi singular. Dosare fabricate, denunţuri false se fac peste tot în România. În emisiunea Sinteza Zilei a fost prezentat cazul avocatului Ioan Sava, care pe 6 februarie 2014 a fost condamnat.

În rechizitoriul întocmit de procurorul şef  DNA Bihor Ciprian Man, avocatul Ioan Sava şi soţia lui sunt acuzaţi că ar fi contribuit la apariţia într-o publicaţie locală a unor articole defăimătoare la adresa judecătoarei Crina Muntean. Cei doi ar fi postat comentarii ameninţătoare la adresa magistratei şi a familiei sale, susţin anchetatorii. Procurorii DNA au considerat că printr-un astfel de comentariu s-a urmărit de fapt intimidarea magistratului, pentru ca acesta să nu-şi mai poată exercita atribuţiile. Avocatul Ioan Sava a respins acuzaţiile şi consideră că totul a fost o înscenare pusă la cale de şeful DNA Oradea, procurorul Ciprian Man. El este condamnat.

Pe 24 noiembrie 2016, avocatul solicită să fie eliberat condiţionat, iar judecătorii îi admit cererea. Pe 30 noimebrie, pentru că nu s-a depus contestaţie, acesta este eliberat. Pe 5 decembrie, procurorul şef  Man se autosesizează şi vrea să-l bage din nou în închisoare, deşi decizia era definitivă. Pe 6 decembrie, se judecă procesul, iar pe 14 februarie, avocatul Ioan Sava este trimis din nou în închisoare.

Soţia avocatului a povestit la Antena 3, situaţia în care se află soţul său, dar şi motivul pentru care procurorul Ciprian Man se răzbună. "Termenul de contestat era de trei zile, eliberare condiţionată a fost decisă pe 24 noiembrie, pe 25 a fost comunicată minuta. Termenul era 29 noiembrie. A venit acasă, pe 5 decembrie, procurorul sesizează de urgenţă Judecătoria Satu Mare că decizia nu e definitivă. Judecătoria comunciă toate demersurile care s-au făcut. Procurorul Man a făcut contestaţie la decizie definitivă. Soţul meu este ţinut ilegal în închisoare".

×
Subiecte în articol: procuror DNA Sinteza Zilei
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close