Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Avocatul lui Relu Fenechiu s-a întâlnit cu Sofica Dumitrașcu. Confesiunile judecătoarei: „M-am dus să-i cer iertare”

Avocatul lui Relu Fenechiu s-a întâlnit cu Sofica Dumitrașcu. Confesiunile judecătoarei: „M-am dus să-i cer iertare”

Avocatul lui Relu Fenechiu s-a întâlnit cu Sofica Dumitrașcu. Confesiunile judecătoarei: „M-am dus să-i cer iertare”
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Aug 2017   •   22:09

Avocatul lui Relu Fenechiu a vorbit în emisiunea „Sinteza Zilei”, de la Antena 3, despre discuția pe care a avut-o cu judecatoarea Sofica Dumitrașcu, care l-a vizitat în arest pe Relu Fenechiu.

Mihai Gâdea a prezentat în exclusivitate un document care atestă faptul că judecatoarea Sofica Dumitrașcu l-a vizitat în arest pe Relu Fenechiu. „Pot să confirm acest lucru. Am discutat personal cu judecătoarea Sofica Dumitrașcu după ce a fost în vizită la Relu Fenechiu. Mi-a confirmat faptul că Fenechiu era țintă în dosarul Transformatorul”, a precizat Ciprian Zancu, avocatul lui Relu Fenechiu.

Avocatul a afirmat faptul că s-a întâlnit cu judecătoarea Sofica Dumitrașcu. „Am avut două sau trei întâlniri în anul 2016 cu Sofica Dumitrașcu. 'M-am dus la Relu Fenechiu să îmi cer iertare pentru faptul că l-am condamnat pe nedrept'. Am întrebat-o de ce s-a întâmplat asta și mi-a spus 'haideți, parcă nu ați ști ce se întâmplă la Înalta Curte'”, a mai precizat avocatul.

Mai mult, avocatul face și o serie de dezvăluiri despre Livia Stanciu. „După condamnarea domnului Fenechiu, eu am mai introdus inclusiv două cereri de revizuire la Înalta Curte. Au fost respinse ca fiind inadmisibile. Doamna Sofica Dumitrașcu mi-a spus că nicio cerere de revizuire nu se va admite atâta timp cât Livia Stanciu va fi președintele Înaltei Curți. Am așteptat ca doamna Livia Stanciu să plece de la Înalta Curte, apoi am introdus o revizuire la Înalta Curte, tot pe latura penală. Noi am demonstrat că în dosarul Transformatorul nu există prejudiciu. Am expus motivele revizuirii și când am început să vorbesc despre faptul că doamna Dumitrașcu a recunoscut acest aspect, toți cei trei judecători au stat cu fața în pământ”, a mai spus Ciprian Zancu.

Declarațiile avocatului vin după ce Relu Fenechiu a afirmat faptul că judecătoarea Sofica Dumitrașcu l-a vizitat la penitenciar în timpul detenției, pentru a-și cere scuze că l-a condamnat.„A fost una din persoanele care m-au condamnat pe mine, mă refer la doamna judecător Sofica Dumitrașcu, care mi-a făcut o surpriză incredibilă, venind la mine în detenție la Jilava și cerându-mi iertare.

E verificabil acest lucru, documentele sunt publice cu siguranță (...) mi-a spus exact așa: 'Relu, te rog, iartă-mă, nu am avut ce face, doamna Stanciu ne-a spus că trebuie să fie o decizie luată în unanimitate'. Mi-a spus tot atunci că a rugat-o pe doamna Stanciu să-i lase în pace măcar pe oamenii nevinovați care sunt condamnați alături de mine și care chiar nu au nicio vină și a spus că nu se poate, că așa trebuie să se întâmple. Dacă trăia, sunt convins, de fapt mi-a promis că, cu toate riscurile pe care le are, și le va asuma și va declara aceste lucruri. Dumnezeu a luat-o dintre noi, dar sunt convins că adevărul va ieși la iveală la un moment dat”, a spus Fenechiu.

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a părăsit Penitenciarul Vaslui, după ce judecătorii Tribunalului Vaslui au decis eliberarea condiționată din detenție.

×
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close