Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Ce spune preşedintele Comisiei LIBE din Parlamentul European despre declarațiile lui Liiceanu la adresa lui Dragnea

Ce spune preşedintele Comisiei LIBE din Parlamentul European despre declarațiile lui Liiceanu la adresa lui Dragnea

Ce spune preşedintele Comisiei LIBE din Parlamentul European despre declarațiile lui Liiceanu la adresa lui Dragnea
de S.T.    |    22 Mar 2017   •   23:06

Preşedintele Comisiei de Libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European, Claude Moraes, a vorbit miercuri seară, în direct la Antena 3, despre justiția din România și despre declarațiile făcute la Bruxelles de Gabriel Liiceanu.

„Voiam să știm care e situația Guvernului, care sunt problemele și lucrurile pe care să le discutăm. Nu cred că am putut să acoperim totul(...). Am fost foarte mulțumit că am văzut imaginea de ansamblu a ceea ce se întâmplă(...). Există îngrijorări în legătură cu drepturile fundamentale și astăzi am avut șansa de a avea oameni politici importanți care să spună exact ceea ce se întâmplă”, a spus Claude Moraes.

Liviu Dragnea i-a trimis, miercuri, o scrisoare preşedintelui Comisiei de Libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European, Claude Moraes, în care i-a spus acestuia că declaraţia lui Gabriel Liiceanu făcută la Bruxelles este falsă în totalitate şi nu reflectă în niciun fel realitatea din România.

Dragnea i-a scris preşedintelui LIBE în legătură cu dezbaterea găzduită de Comisia LIBE, miercuri, cu privire la democraţia şi sistemul de justiţie din România.

„Mă văd nevoit să vă adresez această scrisoare întrucât unul dintre invitaţii la dezbatere, dl Gabriel Liiceanu, a făcut în discursul său următoarea afirmaţie la adresa mea: 'Iată declaraţia explicită a şefului PSD, rostită la un post de televiziune săptămâna trecută: 'trebuie să ne concentrăm pe demiterea procurorului şef al DNA, pe demiterea dnei Kovesi'. Vă supun atenţiei faptul că această afirmaţie a dlui Liiceanu este falsă în totalitate şi nu reflectă în niciun fel realitatea din România. Nu am rostit niciodată această declaraţie şi nici nu am făcut vreo altă afirmaţie în sensul sugerat de dl Liiceanu. Dimpotrivă, în toate declaraţiile publice pe care le-am avut pe acest subiect nu am făcut nici măcar o sugestie din care să reiasă că dna procuror şef ar trebui demisă de la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Mai mult decât atât, am reamintit mereu presei şi opiniei publice din România ceea ce am spus şi în timpul recentei campanii electorale din România, respectiv că "noi, ca partid, nu am avut de gând şi nu avem de gând să cerem revocarea celor trei procurori şefi din România: procurorul general, procurorul şef DIICOT, procurorul şef DNA" (declaraţie pe care am reluat-o recent în data de 28 februarie)”, afirmă Dragnea, în scrisoare.

Liviu Dragnea, după atacul lui Gabriel Liiceanu din Parlamentul European: „Mă gândesc serios să fac plângere penală”

Preşedintele Comisiei de Libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European, Claude Moraes, a vorbit despre declarațiile făcute de Gabriel Liiceanu.

Potrivit liderului Comisiei de Libertăți, „într-o situație de acest gen sunt declarații date de toate grupurile politice. Indiferent dacă ele sunt adevărate sau false nu e treaba Parlamentului European să le verifice”.

„Dacă cineva a spus ceva greșit, e domeniu public”, a spus liderul comisiei LIBE din Parlamentul European.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Liviu Dragnea
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close