Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Corupție la cel mai înalt nivel. Cadre medicale arestate pentru un buchet de flori și o ciocolată

Corupție la cel mai înalt nivel. Cadre medicale arestate pentru un buchet de flori și o ciocolată

Corupție la cel mai înalt nivel. Cadre medicale arestate pentru un buchet de flori și o ciocolată
10 Feb 2017   •   22:55

Medicul Corina Dima și asistenta sa, Paula Achim, au fost reținute de DNA pentru luare de mită în formă continuată.

Corina Dima era medic în Lehliu-Gară, la cabinetul de Expertiză Medicală și Recuperarea Capacității de Muncă. Procurorii le-au acuzat pe cele două că primeau mită sume mici de bani și produse alimentare.

Unii dintre cei citați ca martori au recunoscut că le-au dat mici atenții celor două cadre medicale, o cutie de cafea instant, un pachet de țigări, flori sau suma de 5 lei. Totodată, cele două nu ar fi pretins nimic niciodată.

Unul dintre pacienți este Marin Victor.  “Le-am spus: ce, domnule, nu-i normal? Toată lumea dă!” A fost întrebat dacă nu cumva în cutia de ness au fost bani. Râde. Îi sugerăm că au fost câteva hârtii de câte 500 de euro. Râde și mai tare. “Euro?! De unde, nene, așa ceva?” Are 850 de lei pensie. Spune că din bun-simț, când s-a dus la doctor, nu s-a dus cu mâna goală. “Da, domnule, i-am dat o ciocolată!” Nu se teme că, pentru atâta lucru, va fi arestat. Plimbarea la București l-a costat 100 de lei. “Nu mi se pare normal. Dar dacă spune că se încadrează la mită… Și un buchet de flori, așa mi s-a spus: și un buchet de flori dacă dai, se consideră mită!” Spune că așa a fost plăcerea lui și că așa știe el că trebuie făcut. “Am dat nu ca să mă favorizeze într-un fel. Polițiștii au văzut actele.” La Comisia de expertiză medicală de recuperare a capacităţii de muncă Lehliu-Gară, lui Mihai Victor nu i s-a făcut nimic în plus, nimic în minus. “Din contră, i-am dat după ce mi-am primit actele.” a spus Marin Victor, potrivit marinbadea.ro.

×
Subiecte în articol: DNA luare de mita Exces de putere
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close