Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Exces de putere. Un fost judecător CCR spune în cât timp trebuie să se pronunțe Iohannis în privința revocării lui Kovesi

Exces de putere. Un fost judecător CCR spune în cât timp trebuie să se pronunțe Iohannis în privința revocării lui Kovesi

Exces de putere. Un fost judecător CCR spune în cât timp trebuie să se pronunțe Iohannis în privința revocării lui Kovesi
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    16 Mar 2018   •   21:20

Scenariu-bombă lansat de un fost judecător al Curţii Constituţionale. Klaus Iohannis trebuie să se pronunţe în 20 de zile în privinţa revocării Laurei Codruţa Kovesi.

Potrivit lui Toni Greblă, solicitarea făcută de ministrul Justiţiei se înscrie în termenele pe care preşedintele le are, de exemplu, pentru legile care sunt trimise spre promulgare de către Parlament. 

„Deciziile Curții Constituționale se împart în două categorii și anume decizii prin care este analizată constituționalitatea unui text de lege și constatarea unui conflict de natură constituțională. În cazul conflictului de natură constituțională nu se declară neconstituțional niciun text de lege și nu se recomandă un alt comportament pentru viitor”, a spus Toni Greblă, vineri, la emisiunea „Exces de putere”.

Potrivit lui, „președintele României este obligat să se pronunțe asupra solicitării de revocare formulată de ministrul Justiției într-un termen rezonabil”.

„Dacă un proiect de lege chiar complicat poate fi analizat de președinte în 20 de zile, această solicitare poate fi asimilată aceluiași interval de timp”, a mai spus Toni Greblă.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close