Antena 3 CNN Actualitate Justiție DNA a început urmărirea penală a fostului preşedinte AEP Ana Maria Pătru

DNA a început urmărirea penală a fostului preşedinte AEP Ana Maria Pătru

DNA a început urmărirea penală a fostului preşedinte AEP Ana Maria Pătru
27 Sep 2017   •   15:45

Update: DNA Ploieşti a început, miercuri după-amiază, urmărirea penală a fostului preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente Ana Maria Pătru, după ce solicitarea acesteia de recuzare a celor doi procurori de caz a fost respiunsă de CSM, au declarat surse judiciare.

Pătru este inculpată în acest dosar pentru infracţiunile de trafic de influenţă, spălare de bani şi inducerea în eroare a organelor judiciare, informează News.ro.

Update:  Ana Maria Pătru este în conflict cu procurorii DNA Ploiești. Fosta șefă a AEP refuză să se lase anchetată de către procurorii de la DNA Ploiești, care instrumentează cel de-al doilea dosar pe numele său. 

Avocatul său a depus o cerere de recuzare a șefului DNA Ploiești, procurorul Lucian Onea, din calitatea de procuror de caz.

Aflată de mai bine de trei ore pe holurile DNA Ploiești, Ana Maria Pătru a refuzat să dea orice declarație în fața procurorilor, după ce a fost foarte generoasă în declarații cu jurnaliștii aflați în fața sediului instituției. Mai mult, avocatul său a depus oficial o cerere de recuzare a șefului DNA Ploiești, procurorul Lucian Onea, din calitatea de procuror de caz.

 

Update: Doi inspectori din cadrul Inspecţiei Judiciare se află, miercuri la prânz, la sediul DNA Ploieşti, unde anterior s-a prezentat fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru. 

 

Știre inițială : Fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente Ana Maria Pătru a ajuns, miercuri, la sediul DNA Ploieşti. 

Aceasta a venit însoţită de avocat şi a afirmat, la intrarea în sediul insituţiei, că a fost chemată în calitate de suspect într-un dosar care are legătură cu Irina Socol, fondatoarea Siveco, pe care nu îl cunoaşte exact, dar îl bănuieşte. 

"Are legătură cu doamna Socol. Ştiţi că aici este un grup infracţional organizat, doamna Socol, domnul Onea (Lucian Onea, şeful DNA Ploieşti - n.r.), încă vreo 2-3 când îşi aduce doamna Socol camarila şi face nişte denunţuri şi s-au gândit ei aşa frumos ieri să îmi sune copilul la şcoală şi să îi spună că trebuie să vin în calitate de suspect la dumnealor astăzi", a declarat Pătru. 

În decembrie 2016, Ana Maria Pătru a fost trimisă în judecată de DNA Ploieşti sub acuzaţia că a primit mită de la firma Siveco, constând în contravaloarea unui apartament şi a unui autovehicul pentru a asigura derularea, în bune condiţii, a unor contracte pe care compania le avea cu AEP

×
Subiecte în articol: coruptie dosar suspect audiere DNA
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close