Antena 3 CNN Actualitate Justiție ICCJ: Procesul lui Liviu Dragnea a fost amânat din nou

ICCJ: Procesul lui Liviu Dragnea a fost amânat din nou

ICCJ: Procesul lui Liviu Dragnea a fost amânat din nou
19 Dec 2018   •   09:30

Update: Procesul lui Dragnea privind dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la trei ani şi jumătate de închisoare a fost amânat pentru 21 ianuarie 2019.

Știrea inițială

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie are programat, miercuri, primul termen de judecată în dosarul DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, după ce a fost repartizat la noul complet.

Pe 13 decembrie, dosarul în care este judecat Liviu Dragnea a fost repartizat la completul 2 penal de la Instanţa supremă. Acest complet este format din cinci judecătoare: Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera şi Rodica Aida Popa.

Pe 5 decembrie, Secţia pentru judecători a CSM a recomandat ca Instanţa supremă să efectueze o nouă tragere la sorţi a completurilor de 5 pentru anul 2018, dar şi mărirea numărului acestor completuri de la 4 la 6 (3 în materie penală şi 3 în materie civilă).

Pe 21 iunie, Înalta Curte l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvărşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a două angajate, Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Decizia nu este definitivă şi a fost atacată cu apel.

Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul organizaţiei PSD Teleorman.

DNA susţine că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Procurorii afirmă că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman.

Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Dragnea termen ICCJ
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close