Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Luju.ro: Abuzul în serviciu a fost dezincriminat tacit

Luju.ro: Abuzul în serviciu a fost dezincriminat tacit

Luju.ro: Abuzul în serviciu a fost dezincriminat tacit
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    03 Feb 2017   •   21:04

Abuzul în serviciu a fost dezincriminat tacit, încă din august 2016, pe vremea guvernului Cioloș, potrivit Luju.ro. Astfel, este foarte posibil ca miile de dosare de abuz în serviciu pe care DNA-ul lui Kovesi le invoca fiind puse în pericol de Ordonanța 13/2017 a Guvernului Grindeanu să fie deja compromise din cauza inacțiunii Guvernului Cioloș, care nu a modificat în 45 de zile, art. 297 Cod penal, după ce acesta a fost declarat neconstituțional prin Decizia CCR din 15 iunie 2016, mai aratră sursa citată.

Conform Legii 47/1992, “dispozițiile din legile și ordonanțele constatate neconstituționale își încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei”, dacă legiuitorul nu le modifică. De la decizia CCR din 15 iunie 2016, Guvernul Cioloș nu a reglementat abuzul în serviciu declarat contrar Comisiei de la Veneția. Dosarele de abuz în serviciu pot fi închise pe temeiul “fapta nu e prevăzută de legea penală”, se arată în decizie.

Practic, de la decizia CCR publicată în Monitorul Oficial în 8 iulie 2016, ministrul Justiției de atunci Raluca Prună avea obligația ca în 45 de zile să inițieze un proiect de ordonanță de urgență pe care Guvernul Cioloș să o emită, pentru a evita dezincriminarea tacită a infracțiunii de abuz în serviciu.

Informația a fost prezentă vineri, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Subiectiv abuz in serviciu Raluca Prună
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close