Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Ministrul demisionar al Justiției, Florin Iordache, primul interviu la Sinteza Zilei

Ministrul demisionar al Justiției, Florin Iordache, primul interviu la Sinteza Zilei

Ministrul demisionar al Justiției, Florin Iordache, primul interviu la Sinteza Zilei
13 Feb 2017   •   21:59

Pentru prima dată în istorie, o sentință pentru condamnarea abuzului în serviciu a fost anulată. Decizia a fost dată de Curtea de Apel Alba Iulia. Astfel, a fost dezincriminat abuzul în serivciu, ceea ce va crea un precedent în toate procesele.

Curtea de Apel Alba iulia a anulat pedeapsa de 3 ani de închisoare cu executare a fostului secretar general al Consiliului Judeţean Hunedoara. Acesta fusese condamnat pentru abuz în serviciu şi a contestat pedeapsa în baza hotărârii CCR referitoare la articolul din Codul Penal care reglementează abuzul în serviciu.

Subiectul a creat un adevărat cutremur în contextul celor mai recente dispute referitoare la OUG 13, care, susține Florin Iordache, fost ministru al Justiției, că ar fi rezolvat vidul legislativ lăsat de această decizie.

Mihai Gâdea a realizat o ediție specială a emisiunii Sinteza Zilei, luni seară, pentru a dezbate acest subiect și a concluziona ce înseamnă această decizie în România.

Florin Iordache a explicat, în cadrul emisiunii, că și-a propus, în timpul mandatului său de ministru al Justiției, să repună în ordine mai multe decizii ale CCR.

"Noi, prin această OUG am venit și am repus în ordinea normală cinci decizii ale CCR. Curtea a mai dat săptămâna trecută patru hotărâri, încă patru articole sunt neconstituționale. Parlamentul era în vacanță. Am spus de la început că voi repune în ordine toate aceste elemente, pentru a debloca societatea românească. Eu felicit instanța de la Alba Iulia, unde completul a luat această decizie, dar instanțele sunt blocate acum", a explicat fostul ministru.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close