Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Ministrul Justiției: Decizia CCR e corectă. Mecanismele statului de drept trebuie resetate

Ministrul Justiției: Decizia CCR e corectă. Mecanismele statului de drept trebuie resetate

Ministrul Justiției: Decizia CCR e corectă. Mecanismele statului de drept trebuie resetate
de M.Z.    |    12 Mar 2017   •   20:21

Decizia CCR în cazul celebrei ordonanțe 13 este una corectă și care face lumină în ceea ce nu trebuie să se întâmple, a spus ministrul Justiției, Tudorel Toader, duminică, la Antena 3.

”Decizia e corectă, atât în principiu, cât și în conținutul ei, pentru că lămurește competențele celor două autorități: judiciară și emitentă a actului. Dar sunt și unele clarificări: nu vom găsi în alt act decizia să se spună că miniștri au același tip de imunitate ca și parlamentarii, în adoptarea actului normativ”, a spus ministrul Justiției, Tudorel Toader, duminică, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

”Cunosc această decizie în conținutul ei, din perspectiva fostului judecător, dar și din perspectiva celui care a reprezentat Guvernul la dezbaterile de la CC. De principiu, este o decizie foarte corectă, face lumină în ceea ce nu trebuie să se întâmple, pentru că procurorul anchetează acte și fapte comise de persoane fizice, juridice”, a adăugat ministrul Justiției.

Dar, mecanismele statului de drept trebuie resetate, a mai spus șeful de la Justiție.

Curtea Constituțională a publicat vineri motivarea deciziei prin care a stabilit că DNA, anchetând modul în care a fost elaborată OUG 13, a perturbat buna activitate a guvernului, stabilind că Ministerul Public nu are competența de a desfășura activități de cercetare penală cu privire la legalitatea si oportunitatea unui act normativ adoptat de legiuitor.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close