Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Parchetul de pe lângă ÎCCJ confirmă: Zece capete de acuzare pentru Traian Băsescu

Parchetul de pe lângă ÎCCJ confirmă: Zece capete de acuzare pentru Traian Băsescu

Parchetul de pe lângă ÎCCJ confirmă: Zece capete de acuzare pentru Traian Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Ian 2016   •   19:41

Anul 2015 a fost anul confruntarii totale Iohannis-Ponta. Acesta s-a incheiat cu retragerea prin demisie a lui Victor Ponta din functia de presedinte al PSD si din functia de prim ministru. Dosarul de la DNA si tragedia de la Colectiv au fost pretextul pentru iesirea lui Ponta din prim planul politicii romanesti. 

 
Astazi toata puterea e stransa in mâna lui Klaus Iohannis, ce are un guvern al sau condus de Dacian Ciolos si o majoritate PNL-PSD pe care o controleaza prin relatii personale cu Liviu Dragnea, presedintele PSD si cuplul Gorghiu-Blaga, liderii PNL.
 
2016 pare sa fie anul confruntarii totale Iohannis-Basescu. Desi multa lume reproseaza presedintelui sprijinul primit din partea figurile compromise si penale din PDL, cei care au distrus Romania prin guvernarea catastrofala Basescu-Boc, anul debuteaza cu o condamnare spectaculoasa. 
 
Mircea Basescu, fratele fostului presedinte Traian Basescu, primeste la tribunal 4 ani cu executare pentru trafic de influenta pe banii interlopilor asupra justitiei. 
 
Speram ca e clar pentru oricine ca o astfel de condamnare n-ar fi existat niciodata in timpul regimului Basescu. Lupta Antena 3 împotriva mafiei patronata de fostul presedinte e confirmata azi, inca o data, de justitie. 
 
Desi Basescu a lansat atacuri grave si jigniri nepermise la adresa lui Iohannis, actualul presedinte nu a dat o replica pe masura. Tacerea lui Iohannis nu pare sa fie cea mai buna solutie de imagine.Vedem insa ca apar unele schimbari esentiale in regimul Iohannis. 
 
Lasata sa functioneze mai bine decat in cei 10 ani de regim excesiv, autoritar si abuziv cu Basescu, Justitia incepe sa-si redescopere inamovibilitatea si mecanismul democratic. 
 
Ce ne face sa spunem asta? Condamnarea cu executare a lui Mircea Basescu si documentul bomba pe care emisiunea Punctul de Întâlnire îl prezinta azi, in EXCLUSIVITATE de la Parchetul de pe lânga Inalta Curte de Casatie si Justitie. 

×
Subiecte în articol: Parchet ICCJ justitie radu tudor Punctul de întâlnire Răzvan Savaliuc Klaus Iohannis
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close