Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Subiectiv: Se cere excluderea lui Kovesi din magistratură

Subiectiv: Se cere excluderea lui Kovesi din magistratură

Subiectiv: Se cere excluderea lui Kovesi din magistratură
24 Feb 2017   •   20:31

Scandalul protocolului dintre SRI şi DNA au depăşit graniţele României. Chris Terhes, preşedintele Coaliţiei Românilor pentru Combaterea Corupţiei crede că Laura Codruţa Kovesi trebuie exclusă din magistratură.

„Deşi legea de funcţionare interzicea categoric SRI-ului să facă "acte de urmărire penală", în calitate de procuror general Kovesi a semnat un protocol secret cu SRI permiţând, nu în baza unei legi care e publică ci a unei decizii CSAT care şi aceea e secretă, acestui serviciu secret să facă "acte de urmărire penală". Mai pe scurt, ceea ce legea interzicea SRI-ului să facă, i-a permis Kovesi din pix.

În urma acelei acţiunii a lui Kovesi, cetăţeni ai României au fost anchetaţi, judecaţi şi poate condamnaţi nu în baza legii, care trebuie să fie publică, ci a unor protocoale secrete dintre procurori şi SRI la care doar aceste două instituţii au acces. Ce a făcut Kovesi e cel mai nimicitor atac la statul de drept, democraţia, independenţa justiţiei şi separaţia puterilor în stat de la caăderea comunismului până azi.

Pentru ceea ce a făcut Kovesi ar trebui exclusă din magistratură”, este concluzia lui Chris Terhes.

 

×
Subiecte în articol: Subiectiv Laura Codruta Kovesi sefa dna
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close