Antena 3 CNN Actualitate Justiție Sebastian Ghiță a fost audiat prin videoconferință, în dosarul Hidro Prahova

Sebastian Ghiță a fost audiat prin videoconferință, în dosarul Hidro Prahova

Sebastian Ghiță a fost audiat prin videoconferință, în dosarul Hidro Prahova
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro
26 Sep 2017   •   14:36

Update: 

Fostul deputat Sebastian Ghita a fost audiat marti dimineață, prin sistem de videoconferință, la Tribunalul Prahova, în dosarul cunoscut sub denumirea Hidro Prahova, în care procourorii au cerut emiterea unui mandat de arestare pe numele său.

Fostul parlamentar, aflat în prezent la Belgrad, a spus că își menține declarațiile date în fază de urmărire penală.

Anterior audierii, au existat mai multe încercări ale instanței din România de a-l audia pe Ghiță pentru a se putea pronunța în acest dosar, însă de fiecare dată acest lucru nu s-a putut întâmplă fie pentru că nu s-a putut realiza conexiunea tehnică, fie pentru că la unul dintre termene a lipsit traducătorul de limbă sârbă, fie pentru că judecatorul sârb era în concediu.

În dosarul Hidro Prahova, Sebastian Ghiță este cercetat pentru corupție alături de cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Hertanu, de fostul președinte al Consiliului Județean Prahova Mircea Cosma și de fiul acestuia, fostul deputat PSD Vlad Cosma.
 

 

Știrea inițială: Un nou termen va avea loc, marți, la Tribunalul Prahova, în dosarul în care DNA Ploiești a cerut arestarea preventivă a lui Sebastian Ghiță în speța în care el este cercetat alături de cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herțanu. Fostul deputat va fi audiat prin videoconferință.

La termenul din data de 9 august, instanța a amânat discutarea cererii procurorilor pe motiv că judecătorul din Serbia desemnat să participe la audierea prin videoconferință este în concediu.

De altfel, audierea lui Sebastian Ghiță a fost amânată de mai multe ori, fie din motive tehnice, fie din lipsa interpretului care asigura traducerea, fie din cauza faptului că judecătorul de afla în concediu.

Procurorii DNA Ploiești cer arestarea lui Sebastian Ghiță în dosarul în care el este cercetat pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în formă continuată.

În aceeași speță sunt inculpați, printre alții, Iulian Herțanu, fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, și fiul acestuia din urmă, fostul deputat PSD Vlad Cosma.

×
Subiecte în articol: ghita audiere dosar videoconferinta arestare
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close