Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Subiectiv: 6 întrebări cheie pentru șefa DNA, Laura Codruța Kovesi

Subiectiv: 6 întrebări cheie pentru șefa DNA, Laura Codruța Kovesi

Subiectiv: 6 întrebări cheie pentru șefa DNA, Laura Codruța Kovesi
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Ian 2017   •   20:56

DNA a lansat, luni, un apel în care le solicită membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să aibă o reacţie fermă faţă de "atacurile fără precedent care îi ţintesc pe procurorii anticorupţie".

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, atacurile sunt declanşate de "trusturi de presă partizane ale unor curente politice sau ale unor grupuri de interese de afaceri, împreună cu persoane condamnate sau aflate în ancheta DNA".

Subiectul a fost dezbătut în ediția de luni a emisiunii Subiectiv, realizată de Răzvan Dumitrescu, la Antena 3.

În acest context, publicația Lumea Justiției a formulat șase întrebări pentru procurorul șef DNA, Laura Codruța Kovesi.

Răzvan Dumitrescu a prezentat cele șase întrebări formulate de echipa Lumea Justiției:

  1. Ce măsuri s-au luat împotriva procurorilor care au săltat și aruncat după gratii oameni nevinovați, care au fost ulterior achitați definitiv în instanță?
  2. Ce măsuri s-au luat împotriva procurorilor care au comis abuzuri dovedite în instanță, cum ar fi spre exemplu dosarul Liei Olguța Vasilescu, restituit definitiv la DNA, după ce judecătorii au constatat că acesteia i-a fost încălcat dreptul la apărare?
  3. Când a fost indusă în eroare opinia publică: în 2013, atunci când Kovesi a afirmat că există un protocol încheiat cu SRI sau în 2017, când DNA a afirmat că un asemenea protocol nu există?
  4. Când are de gând DNA să finalizeze dosarele constituite în urma sesizărilor făcute de Corpul de Control al premierului Victor Ponta?
  5. Când are de gând DNA să finalizeze dosarul privind posibile fapte de corupție comise la compania Transgaz, unde o funcție de director ocupă chiar fratele ei, Sergiu Lascu?
  6. De ce dosarul RCS RDS (companie la care lucrează Florin Nemeș, cel despre care presa a dezvăluit că ar fi iubitul lui Kovesi, informație care nu a fost negată niciodată de șefa DNA) – Dumitru Dragomir zace de ani de zile la DNA?

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close