Antena 3 CNN Actualitate Justiție Judecătoarea Terceanu, dezvăluiri incendiare în sala de judecată: „Borcea mi-a pus în geantă 10.000 de euro! S-a lucrat asupra mea ca să spun despre el”

Judecătoarea Terceanu, dezvăluiri incendiare în sala de judecată: „Borcea mi-a pus în geantă 10.000 de euro! S-a lucrat asupra mea ca să spun despre el”

Judecătoarea Terceanu, dezvăluiri incendiare în sala de judecată: „Borcea mi-a pus în geantă 10.000 de euro! S-a lucrat asupra mea ca să spun despre el”
21 Noi 2017   •   16:00

Update: Judecătoarea Geanina Terceanu a fost audiată de magistraţii Instanţei Supreme în dosarul în care este acuzată că a primit mită de la fraţii Becali şi Cristi Borcea Ședința a fost susependată pentru 30 de minute. Terceanu a ieșit din sală foarte tulburată.

Aceasta a răspuns întrebărilor puse de avocata lui Borcea. Fosta judecătoarea a recunoscut că "am fost dusă de avocatul George Iorgovan la o locuință, unde m-am întâlnit cu Borcea. Nu mai știu cât am stat, că nu m-am uitat la ceas. Domnul Borcea a vrut să discutăm despre dosar și i-am zis că abia l-am primit și i-am explicat că nu se pune problema să vorbim. A mai insistat, dar i-am explicat același lucru. După aceea am purtat o discuție generală, ca doi oameni care doreau să umple timpul.

Când eram pe picior de plecare, Borcea mi-a spus că mi-a lăsat ceva în geantă, dar nu am fost curioasă și nu m-am uitat pe loc. Am deschis geanta acasă și am văzut un plic cu 10.000 de euro. Inițial am crezut că banii erau pentru că ne-am plăcut reciproc, dar a fost doar impresia mea.

Până atunci nu mai vorbisem cu Borcea. Îl cunoșteam doar din dosar. Când am vorbit cu Borcea, deja discutasem cu frații Becali despre niște bani, dar nu direct, ci prin Manole Teodoris (n.r. denunțătorul)".

Întrebată de ce abia acum a vorbit despre Cristi Borcea, după ce la urmărirea penală a vorbit doar de frații Becali și Teodoris, Geanina Terceanu a răspuns cu vocea stinsă: "Nu mai țin minte câte declarații am dat. S-a lucrat foarte mult asupra mea ca să declar și despre Borcea, pentru că așa scrie în denunț. Am fost amenințată, dar nu de către inculpați. Ei se feresc să discute cu mine. Nu vreau să zic ce mi s-a întâmplat la urmărirea penală decât în ultima mea cuvântare”, scrie GSP.

Știre inițială: Judecătoarea Geanina Terceanu va audiată de magistraţii Instanţei Supreme în dosarul în care este acuzată că a primit mită de la fraţii Becali şi Cristi Borcea.

Procurorii DNA susțin că cei trei ar fi dat banii pentru a scăpa de condamnarea în dosarul transferurilor în care erau acuzaţi de înșelăciune şi evaziune fiscală. Conincidenţă sau nu, judecătoarea Terceanu a pronunţat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare față de toți inculpații.

Conform DNA, în februarie 2009, Geaninei Terceanu, în calitate de judecător la Tribunalul București, i-a fost repartizat dosarul transferurilor de fotbaliști, în care frații Becali și Cristian Borcea, alături de ați conducaători din fotbal, fuseseră trimiși în judecată pentru înșelăciune și evaziune fiscală.

În 3 aprilie 2012, magistratul a pronunțat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare fațăde toți inculpații, în temeiul dispozițiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968. Potrivit rechizitoriului, pentru a pronunța această soluție de achitare, Terceanu a primit, în intervalul aprilie 2009 - mai 2012, o sumă totală de 195.000 de euro.

În primă instanță, cei trei au primit condamanri cu executare, care s-au contopit cu pedepsele din "transferuri". Frații Becali au primit o pedeapsă de câte trei ani de închisoare, în timp ce Borcea a primit 3 ani și 6 luni de închisoare.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close