Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Toader, despre candidaturile depuse pentru şefia DNA: „Mă aşteptam la mai mulţi candidaţi”

Toader, despre candidaturile depuse pentru şefia DNA: „Mă aşteptam la mai mulţi candidaţi”

Toader, despre candidaturile depuse pentru şefia DNA: „Mă aşteptam la mai mulţi candidaţi”
de S.T.    |    23 Iul 2018   •   23:17

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, că se aştepta la mai mulţi candidaţi pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

„Considerăm închisă perioada de înscriere pentru funcția de procuror-șef al DNA. Mă așteptam la mai multe candidaturi. S-au înscris patru candidați(...). Sunt convins că în rândul procurorilor care îndeplinesc condițiile legale se menține încă acea opinie potrivit căreia desemnarea este o procedură cu un câștigător desemnat dinainte(...). Vom vedea dacă și cine îndeplinește cerințele pentru a fi propus la șefia DNA”, a spus Tudorel Toader luni seară la „Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea”.

„E o mare responsabilitate pentru procurorul-șef al DNA. Va trebui să readucă DNA în parametri funcționali”, a adăugat ministrul.

Cei patru procurori înscrişi la selecţia pentru şefia DNA sunt: Florentina Mirică - procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr - procuror şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob - procuror şef adjunct al DNA şi Elena Grecu - procuror şef serviciu în structura centrală a DNA.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close