x close

Un magistrat de carieră, lecție de drept pentru Klaus Iohannis: „Termenul de penal nu există”

06 Mar 2018   •   20:49
Un magistrat de carieră, lecție de drept pentru Klaus Iohannis: „Termenul de penal nu există” foto: captura Antena 3

Președintele Klaus Iohannis a făcut o pasiune pentru cuvântul “penal”, pe care îl folosește de fiecare dată când ies la iveală abuzuri ale procurorilor de care nu este interesat.

Iată însă că cineva s-a gândit să-l mediteze pe președinte și să-i dea o lecție de drept. Judecătoarea Mădălina Afrasinie, președinta Secției a VI-a civilă de la Tribunalul București, a explicat într-un interviu acordat unui pot de televiziune, că în lege nu există termenul “penal” și că până la pronunțarea unei sentințe definitive, oricine beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Judecătoarea Afrasinie afirmă că având în vedere conotația care se da acestui termen, poate să spună că și ea este penală, având în vedere că i s-au făcut plângeri pentru soluțiile pe care le-a dat.

„Probabil vor mai trece vreo 20 de ani până ne vom educa să respectăm drepturile și libertățile cetățenilor. Termenul de penal nu există. Eu am început că judecător de penal. Nu există din penalul pe care îl știu eu. Nici în noile legi nu există un astfel de termen”, a explicat judecătoarea Mădălina Afrasinie.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati