Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, între aplauze și huiduieli la Iași de Ziua Unirii Principatelor Române: „PSD vrea să blocheze toate reformele din Parlament”

Klaus Iohannis, între aplauze și huiduieli la Iași de Ziua Unirii Principatelor Române: „PSD vrea să blocheze toate reformele din Parlament”

Președintele Klaus Iohannis s-a aflat între aplauze și huduieli la Iași, la evenimentele dedicate împlinirii a 161 de la Unirea Principatelor Române.  „Văd că părerile sunt împărțite”, a declarat președintele.

Klaus Iohannis, între aplauze și huiduieli la Iași de Ziua Unirii Principatelor Române: „PSD vrea să blocheze toate reformele din Parlament”
Sursa foto: sursă foto:presidency.ro
24 Ian 2020   •   13:41

În cadrul discursul său, preșdintele a atacat și demersurile social-democraților, subliniind că „nu este un moft, ci o dorință stingentă a societății pentru ca România să se schimbe în bine”

„PSD vrea să blocheze toate reformele din Parlament. De aceea avem nevoie de alegeri anticipate. Acesta nu este un moft, ci o dorință stringentă a societății pentru ca România să se schimbe în bine. Românii vor vota din nou în acest an. Sunt convins că alegerile lor vor demonstra încă o dată și încă o dată că nu mai acceptă persoane superficiale și slab pregătite în funcții publice. Cei care urmăresc alte scopuri, care nu se vor mobiliza pentru susținerea unor reforme oneste, în beneficiul oamenilor, cei care vor încerca să submineze lupta împotriva corupției, vor fi excluși automat de la treburile publice de către cetățeni, prin vot. Îndemn toți românii să nu mai accepte niciun fel de atitudine ostilă modernizării țării noastre. Nu ignorați forța și puterea glasului cetățenilor, nu ignorați voința lor” a spus președintele, la Iași, acompaniat de huiduieli.

De altfel, mai multe persoane au huiduit şi au scandat "Vrem autostradă", în timp ce preşedintele Klaus Iohannis îşi susţinea discursul în fața mulțimii.

„România și românii au nevoie de Autostrada Unirii, proiect consfințit prin lege, care obligă statul român să realizeze un punct de mare viteză către Carpați. Provinciile istorice Moldova și Transilvania trebuie să fie unite. Fără această autostradă, Moldova nu va putea recupera decalajul economic”, a mai Klaus Iohannis.

„Pentru că ne aflăm la Iaşi, în inima Moldovei, transmit un semnal ferm către guvernanţi: românii şi România au nevoie de Autostrada Unirii, proiect consfinţit prin lege, care obligă statul să realizeze un drum de mare viteză peste Carpaţi. Provinciile istorice, Moldova şi Transilvania, trebuie să fie unite! Fără această autostradă, Moldova nu va putea recupera decalajul economic", a afirmat preşedintele.

Iohannis a amintit evenimentele istorice care au avut loc la 1859 la Iaşi şi la Bucureşti - un act de mare abilitate politic, când au fost puse bazele unui stat modern.

„Pentru noi, românii, nimic nu s-a câştigat uşor şi simplu în trecutul nostru. Aşa a fost şi la 1859, când situaţia politică a principatelor române era extrem de complicată, tensiunile, disensiunile politice şi sociale, obstacolele interne şi externe nu lipseau nici atunci, însă, în ciuda tuturor provocărilor, solidaritatea şi dorinţa românilor de a se uni au reprezentat o forţă incredibilă", a arătat Iohannis.

Mica Unire este piatra de temelie a României moderne şi europene de astăzi, le-a transmis el celor prezenţi la evenimentele de la Iaşi, adăugând că modernizarea s-a concretizat în reforme sistemice în domeniul juridic, administrativ, economic şi social, constituind fundamentul pentru Marea Unire din 1918.

În prezent, mai arată şeful statului, la fel ca în 1859, politicienii trebuie să-şi asume rolul de reformatori, politica are nevoie de oameni curajoşi, de cei care consideră că 'a administra o urbe este o misiune onorantă'.

„Avem nevoie de politicieni vizionari, pasionaţi, integri şi pregătiţi, care să-şi pună patriotismul în slujba cetăţenilor, care să-şi iubească ţara cu adevărat şi să facă din ea o Românie normală", a mai transmis Iohannis.

Românii aşteaptă instituţii publice performante, cu funcţionari integri, profesionişti, oneşti şi deschişi, infrastructură de transport modernă, spitale sigure şi bine dotate, şcoli în care să-şi ducă în siguranţă copiii şi unde aceştia să primească o educaţie la cele mai înalte standarde.

Pe lângă discursurile reprezentanţilor instituţiilor statului, manifestările cuprind şi un Te Deum şi un cuvânt de binecuvântare rostit de Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Înaltpreasfinţia Sa Teofan, alături de Preasfinţia Sa Iosif Păuleţ, Episcop Romano-Catolic de Iaşi, o defilare militară, un concert de muzică populară, o slujbă de pomenire oficiată la Biserica "Sfinţii Trei Ierarhi", precum şi depuneri de coroane şi jerbe de flori la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza. 

Klaus Iohannis, între aplauze și huiduieli la Iași de Ziua Unirii Principatelor Române: „Văd că părerile sunt împărțite”

 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close