Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: Guvernul Dăncilă trebuie să-și dea demisia!

Klaus Iohannis: Guvernul Dăncilă trebuie să-și dea demisia!

Klaus Iohannis: Guvernul Dăncilă trebuie să-și dea demisia!
Sursa foto: foto- Presidency.ro
26 Mai 2019   •   21:19

Președintele României, Klaus Iohannis, cere demisia Guvernului Dăncilă. Într-o declarație susținută la Palatul Cotroceni, Iohannis a pus la zid PSD și Guvernul Dăncilă. 

Românii din țară și din Diaspora au ieșit astăzi să-și exprime votul pentru alegerile europarlamentare și pentru Referendum. 

„Bună seara, dragi români, 

Sunteți fantastici, Vă felicit. Ați participat în număr mare la alegerile europarlamentare și la Referendum. Avem în jur de 50% prezență la europarlamentare și în jur de 40% prezență la Referendum. Vă mulțumesc, ați dat un vot clar, ferm, care nu poate fi negat de niciun politician din România. 

Referendumul a trecut cu brio. Ați votat clar și ferm pentru o politică corectă, pentru o justiție dreaptă, independentă, pentru o bună guvernare pentru români și pentru România. Vă mulțumesc pentru această participare la Referendumul pe care l-am convocat”. 

„Am avut sprijin din partea unor partide politice în felul în care am reușit să-i mobilizăm pe alegători. Aș menționa sprijinul primit de la PNL, care s-a și înscris la AEP ca partid care sprijină Referendumul. Am avut un sprijin consistent și din partea Alianței USR-PLUS. 

Din păcate, nu peste tot lucrurile au mers bine. Am văzut cu toții cozile interminabile la multe secții de votare, mai ales în Diaspora.

PNL a obținut un rezultat foarte bun și îi felicit. USR a obținut un rezultat foarte bun, îi felicit și pe ei. PSD a obținut un rezultat pe măsura realizărilor din doi ani și jumătate de guvernare. Nimic n-au făcut, nimic n-au primit. E o cădere imensă pe care a înregistrat-o PSD-ul de la alegerile din 2016 până astăzi. Asta arată cum văd românii această guvernare eșuată. E clar că acest accident al democrației românești, care e guvernarea PSD, trebuie să dispară. În urma acestui rezultat, Guvernul PSD trebuie să plece. E un rezultat care nu poate să fie interpretat în niciun alt fel. 

Vă mulțumesc, ați votat pentru România europeană, pentru România prosperă și sigură. Vă mulțumesc", a declarat Iohannis.

 

 

 

 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close