Antena 3 CNN Actualitate Laurențiu e un medic cunoscut din România, iar ieri a postat ceva pe Facebook. Nimeni nu se aștepta la așa ceva, peste noapte: "Vă rog să nu daţi cu pietre"

Laurențiu e un medic cunoscut din România, iar ieri a postat ceva pe Facebook. Nimeni nu se aștepta la așa ceva, peste noapte: "Vă rog să nu daţi cu pietre"

Laurențiu e un medic cunoscut din România, iar ieri a postat ceva pe Facebook. Nimeni nu se aștepta la așa ceva, peste noapte: "Vă rog să nu daţi cu pietre"
06 Dec 2019   •   21:26

Medicul chirurg Laurenţiu Beluşică a postat pe grupul de Facebook "Medici gata de orice -) be smart be open be a doctor be you" următorul mesaj: "Un coleg de la un spital mic din ţară, care nu doreşte să fie cunoscut în Facebook, mi-a transmis o situaţie cu care se confruntă des. Colegi din anumite specialităţi, de când s-au mărit aiurea salariile în scop electoral, nu mai vor să muncească şi caută diferite motive evitând bolnavii grei pe care îi îndrumă spre alte spitale chipurile mai dotate. Au ajuns să ascundă şi să fure investigaţiile paraclinice pentru a evita contactul iminent cu astfel de pacienţi dificili. Am întrebat, se întâmplă şi în alte părţi. Evident că aceasta este cauza, aşa cum am spus şi eu de la început, şi anume faptul că mărirea chiar justificată a salariilor fără schimbări majore ale sistemului comatos de multă vreme, o să conducă la anomalii care se reflectă asupra pacientului, a spitalului (aglomerarea unor spitale terminus) ca şi a medicului curant care se alege într-o gardă cu un pacient greu pe care nu-l poate rezolva. Soluţii? Păreri? Acesta reprezintă un punct de vedere personal, vă rog să nu daţi cu pietre, doar cânt la pian", a scris chirurgul Beluşică.  

Postarea a stârnit numeroase comentarii, unele extrem de dure. Indiferent de ce parte a baricadei s-au aflat, medicii au arătat prin tot ceea ce au spus că în spitalele din România domneşte un haos greu de descris, scrie Adevărul.

Laurenţiu Beluşică este medic la Spitalul clinic "Nicolae Malaxa" din Bucureşti.

 

×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close